Barbie

0

Bijna ieder meisje heeft er ooit wel eens mee gespeeld: een Barbie. Behalve de Barbiepoppen zijn er losse accessoires, kledingstukken, poppenhuizen en zelfs boeken, DVD’s en videogames verkrijgbaar.

Mattel
De naam “Barbie” is in de laatste decennia zo populair geworden, dat men bijna de fabrikant Mattel zou vergeten. In 1959 produceerde de speelgoedfabrikant haar eerste Barbiepop. De bedenker van Barbie, tevens één van de oprichters van Mattel, vernoemde de pop naar haar dochter Barbara. Twee jaar na de lancering van Barbie kwam Ken op de markt.

Assortiment
Barbie en Ken kent iedereen, maar in de collectie duikt er regelmatig een zus of vriendin van Barbie op. Deze poppen zien er lang niet altijd hetzelfde uit als de platinablonde Barbie: ook brengt Matel Aziatische poppen met donker haar en Afro-Amerikaanse Barbiepoppen uit. Behalve de “gewone” Barbie vindt u Barbie terug als zeemeermin, prinses, modeontwerper, model en in vele andere stijlen. Koopt u liever geen nieuwe Barbie en wilt u uw kind toch de mogelijkheid geven om te variëren? Kledingstukken en accessoires zijn los verkrijgbaar. Het dagelijkse leven kan met Barbie bijna volledig nagebootst worden. Een poppenset wordt compleet gemaakt met bijvoorbeeld een auto en poppenhuis.

Goedkope Barbies
Barbiepoppen zijn vaker dan eens nagemaakt door andere speelgoedfabrikanten. Deze zijn goedkoper, maar meestal ook eenvoudiger dan de echte Barbie. Een alternatief voor een nieuwe pop is een tweedehands Barbie. Ook voor de (volwassen) verzamelaars is tweedehands shoppen een goede optie. Met een beetje zoek- en speurwerk vindt u al snel de exclusieve Barbie items.

Share.

Laat een reactie achter