Bouwstenen

0

Ons assortiment van bouwstenen is geweldig tweedehands speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Bouwstenen stimuleren de creativiteit en fantasie van uw kind en helpen bij het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden.

Bouwstenen zijn van hout, kunststof of schuim en bestaan in verschillende vormen (vierkant, cilinder, boog, driehoek, etc.) en kleuren die worden gebruikt als bouw speelgoed.

Bouwstenen zijn zo eenvoudig, maar als je erover nadenkt, zijn ze een van de meest verbazingwekkende en veelzijdige speelartikelen op de markt. Bouwstenen gaan al een lange tijd mee, het basisontwerp is ongewijzigd en iedere generatie lijkt ermee gespeeld te hebben. Ze zijn geweldig. Ze leren kinderen over vormen, hoe dingen te bouwen, hoe je iets uit je verbeelding kan maken en hoe lang je een toren kan bouwen voor je kleine broertje of zusje door de kamer stormt en je toren omver stoot.

Geschiedenis van bouwstenen
Bouwstenen hebben een lange geschiedenis. Alfabet blokken, die worden gezien als het eerste type bouwblok, bestaanal sinds de 17e eeuw in Engeland. Er werd voor het eerst over geschreven in 1693 door de filosoof John Locke, die zei dat dobbelstenen en speelgoed met letters erop kinderen op een meer plezierige manier het alfabet laat leren. Na 1693 worden bouwstenen meer en meer vermeldt in de literatuur en de populaire cultuur van die tijd.

De eerste grootschalige productie van bouwstenen startte in 1820 in Brooklyn door S. L. Hill. Het bedrijf kreeg een patent voor een speciaal proces om multi-gekleurde speelgoed blokken te maken. De populariteit van bouwstenen bleef stijgen naargelang ze meer en meer voor het grote publiek beschikaar werden.

Voordelen
Fysieke voordelen: bouwstenen als Lego-Duplo en MegaBloks helpen kinderen kracht op te bouwen in de vingers en handen, en verbeteren de oog-hand coördinatie. Ze stimuleren ook het brein in verschillende vormen.

Sociale voordelen: bouwstenen moedigen kinderen aan om vrienden te maken en samen te werken, en is vaak een van de eerste ervaringen van een kind in het spelen met anderen. Blokken zijn een groot voordeel voor de kinderen, omdat ze interactie en verbeelding stimuleren.

Intellectuele voordelen: kinderen kunnen hun woordenschat ontwikkelen omdat ze leren om maten, vormen en functies te beschrijven. Wiskundige vaardigheden worden getraind door het proces van groepering, toevoeging en aftrekking, in het bijzonder met gestandaardiseerde blokken van hetzelfde formaat. Ervaringen met zwaartekracht, evenwicht, en de geometrie biedt ook intellectuele stimulatie.

Creative voordelen: kinderen krijgen een creatieve stimulans door het maken van hun eigen ontwerpen met blokken.

Share.

Laat een reactie achter