Criteria voor het kopen van een goede kinderwagen

0

Bij het kopen van een kinderwagen komen allerlei overwegingen kijken. Zoals bij elke aankoop let je natuurlijk op de prijskwaliteitsverhouding. Maar aan welke specifieke criteria moet een goede kinderwagen voldoen?

Comfort
De belangrijkste afweging bij het kopen van een kinderwagen is of het zitje comfortabel is voor uw baby. Hierbij kun je erop letten hoe zacht het zitje is, maar het is tevens verstandig om uit te zoeken van welke stof het zitje gemaakt is. Vooral in de zomer heeft uw kindje baat bij een stof die ademt, zodat het zitje niet te warm wordt.

Maat
Kinderwagens zijn er in verschillende soorten en maten en u zult moeten kiezen of u voor een wagen met veel ruimte gaat of voor een kleiner formaat. Ook zitjes zijn er in verschillende maten en voor sommige wagens geldt dat het zitje vervangbaar is. Wordt uw baby te groot voor een zitje, dan kunt u in dit geval een grotere maat kopen zonder een volledige nieuwe wagen te hoeven aanschaffen.

Hoogte
Ook wat hoogte betreft zijn er bij het kopen van een kinderwagen verschillende opties. Vergeet niet om hierbij rekening te houden met uw eigen lengte, zodat u de wagen comfortabel kunt duwen. Is uw partner veel langer dan u, dan is het raadzaam om een kinderwagen te kopen die in hoogte verstelbaar is. Zo kunnen beide ouders makkelijk van de wagen gebruikmaken.

Gewicht
U zult uw kinderwagen op verschillende momenten moeten optillen; bijvoorbeeld om een trap op te gaan of de wagen in de auto te leggen. Dit gaat uiteraard het makkelijkst als de wagen niet te zwaar is. Let er bij de aanschaf van de wagen dan ook op dat hij niet te zwaar is.

Inklapbaarheid
Een kinderwagen gaat vaak overal mee naartoe en dan is het praktisch als de wagen gemakkelijk inklapbaar is. Dit kunt u het beste even uitproberen in de winkel, zodat u weet of u de wagen makkelijk kunt opvouwen.

Bergruimte
Bij het verzorgen van een baby heb je aardig wat producten nodig en dus is het handig als een kinderwagen wat bergruimte heeft. Vaak bevindt zich dit onder het zitje of tussen de handgrepen in de vorm van een tas. Overweeg wat uw voorkeur heeft; dan kunt u in de winkel precies aangeven wat u wilt!

Share.

Laat een reactie achter