De beste kinderwagens

0

Soorten wagens
Grofweg zijn er drie soorten kinderwagens: de combikinderwagen, de buggykinderwagen en de duokinderwagen. Zoals de naam al verraadt is de combikinderwagen een combinatie van meerdere elementen: de wieg wordt gecombineerd met een frame waar onderin ruimte is om spullen mee te nemen. De wieg kan vaak van het frame worden losgekoppeld. De buggykinderwagen is vooral geschikt voor peuters, aangezien kinderen er zelf in of uit kunnen stappen. De duokinderwagen is praktisch als je meerdere kleine kinderen hebt, die je in deze wagen samen kunt vervoeren.

Merken en prijzen
Er zijn in Nederland zo’n twintig verschillende merken kinderwagens. Elk jaar doet de Consumentenbond onderzoek naar de beste kinderwagens, waarbij een beste koop, maar ook een beste kwaliteit kinderwagen uit de bus komt. Uit het onderzoek blijkt regelmatig dat de prijs van een wagen weinig zegt over de kwaliteit van het product. Koop dus geen dure wagen omdat je denkt dat dit een garantie is voor een goed product! Goedkopere wagens komen vaak net zo goed, zo niet beter uit de test dan dure merkwagens. In 2012 kwam de Quinny Buzz als Beste Koop uit de bus, een van de goedkopere kinderwagens!

Kiezen
Bij het kiezen van een kinderwagen zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld goed hoe zwaar een kinderwagen is. Het is immers toch een product dat je vaak zult moeten dragen of voortduwen. Let ook op de maat van het apparaat; te groot is vaak niet handig, maar als je een te kleine wagen koopt heb je weinig ruimte om babyspullen mee te nemen. Een derde aspect is hoe praktisch de wagen is. Kunnen elementen van elkaar worden losgekoppeld? Gaat het inklappen van de wagen makkelijk? Bedenk voordat je iets koopt goed wat je wilt en doe vooronderzoek, dan kan er weinig misgaan!

Share.

Laat een reactie achter