De leukste kinderboeken

0

Sesamstraat (0-2 jaar)
Voor veel Nederlandse kinderen is Sesamstraat één van de eerste kennismakingen met televisie. Het is daarom leuk om je kind boeken te geven van dezelfde serie. Het kind kent de karakters al en kan op die manier voor het eerst kennismaken met verhalen op papier! Voor de allerkleinsten geeft Sesamstraat boeken uit die zijn bedoeld om woorden te leren. Dat is dus niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam!

De niet helemaal perfecte-serie (4-8 jaar)
In deze serie worden verhalen verteld over verschillende onderwerpen zoals prinsessen, ballerina’s en feeën. Zowel de verhalen als het taalgebruik in deze boeken is simpel en dit maakt ze ideaal voor beginnende lezers. De kleurrijke plaatjes en grote letters zorgen voor een prettige leeservaring voor het kind. Dit kan het kind stimuleren om meer te lezen, wat uiteraard goed is voor de ontwikkeling.

Disney-verhalen (4-10 jaar)
Net als de films zijn de Disney-verhalen geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Vrijwel alle bekende karakters zijn in de boeken vertegenwoordigd: Peter Pan en Sneeuwwitje, maar ook Donald Duck en Pocahontas. De boeken zijn voorzien van mooie afbeeldingen, maar de tekst overheerst. Bij kleine kinderen is het dan ook aan te raden het boek voor te lezen. Zo kunt u het verhaal tijdens het lezen eventueel ook aanpassen, mocht u denken dat sommige karakters net iets te eng overkomen.

Floortje (8-12 jaar)
De Floortje-serie is ideaal voor jonge meisjes die van lezen houden. De boeken beschrijven de belevenissen van het tienermeisje Floortje en is voor veel beginnende pubers herkenbaar. De verhalen die worden verteld gaan over alledaagse onderwerpen zoals sporten, oppassen en feestjes. Leuk voor meisjes in hun laatste jaren op de basisschool!

Share.

Laat een reactie achter