De leukste tienerboeken

0

In het digitale tijdperk kan het behoorlijk lastig zijn om tieners aan het lezen te krijgen. Met de volgende boeken heb je echter een aardige kans van slagen!

Carry Slee – o.a. Spijt, Paniek en Kappen
Al jaren is Carry Slee één van Nederlands bekendste schrijfsters van tienerboeken. In onder andere Kappen, Spijt en Paniek komen allerlei onderwerpen voorbij die tieners aanspreken: vriendschap, verliefdheid en school, maar ook heftigere onderwerpen zoals drugs, misbruik en seks. De boeken zijn voor alle tieners herkenbaar en zijn niet alleen leuk om te lezen, maar tegelijkertijd leerzaam!

Kippenvel
De Kippenvel-serie is al jaren razend populair. In de boeken worden horror-verhalen verteld waarin kinderen en tieners de hoofdrol spelen. Ze worden achtervolgd door monsters, levende planten en geesten en maken zo allerlei enge avonturen mee. Misschien zijn deze boeken minder geschikt voor kinderen die snel angstig zijn, maar is dit niet het geval, dan zijn Kippenvel-boeken een aanrader!

Tijger, tanga’s en tongzoenen
Deze serie is wereldberoemd en wordt verslonden door talloze tienermeiden. In Tijger, tanga’s en tongzoenen lees je over de belevenissen van Georgia Nicolson. Elk boek uit de serie heeft een ander thema en de onderwerpen lopen uiteen van make-up tot uitgaan, van familie tot onzekerheid. Erg leuk voor pubermeiden, maar wellicht kunnen jongens er ook iets van opsteken!

Share.

Laat een reactie achter