Een kinderfeestje organiseren

0

Wil je je kind een onvergetelijke verjaardag geven? Dan is een feest de ideale manier om dit te doen! Lees hier wat er zoal bij een kinderfeest komt kijken.

Thema’s en ideeën
De meeste kinderen weten precies wat ze van een kinderfeestje willen. Meisjes zullen wellicht een Frozen-feestje willen, terwijl jongens gaan voor bijvoorbeeld Cars of Guardians of the Galaxy. Een thema is een handige manier om te bepalen hoe je een feestje indeelt, maar is uiteraard niet verplicht. Een ouderwets verkleedfeest is ook leuk, of een feestje dat om bepaalde activiteiten draait!

De jarige job
Ga bij het plannen van een kinderfeestje vooral af op wat de jarige job leuk vindt. Organiseer geen prinsessenfeest als je dochter van bomen klimmen en voetbal houdt en boek geen clown als je weet dat je kind daar niet van houdt. Heeft je kind geen favoriete film of boek, ga dan voor een feest rond een activiteit. Neem de kinderen bijvoorbeeld mee zwemmen of organiseer een watergevecht! Heb je eenmaal een thema bepaald of een idee van wat je wilt, dan kun je op zoek gaan naar de nodige hulpmiddelen.

Een gegarandeerde hit
Is je kind in de zomer jarig en heb je flink wat ruimte in je tuin, dan is een springkussen een gegarandeerde hit. Een springkussen huur je al vanaf zo’n 45 euro en is in allerlei soorten en maten beschikbaar. Bij het kussen krijg je uitgebreide instructies over zowel de op- als afbouw en bovendien ontvang je ook veiligheidstips om te zorgen dat er geen gewonden vallen.

Kostuums huren
Ga je voor een verkleedfeest, dan zul je natuurlijk de nodige kostuums nodig hebben. Ook hiervoor geldt dat je het beste op de ideeën van je kind af kunt gaan. Ga samen naar een feestwinkel en probeer iets uit of bekijk online of er kostuums rondom de favoriete film van je kind verkrijgbaar zijn. Ook kostuums kun je overigens het beste huren. Volgend jaar is je kind er waarschijnlijk namelijk alweer uitgegroeid.

Makkelijke eters
Veel kinderen zijn wat eten betreft niet zo moeilijk. Vrijwel ieder kind houdt van slagroomtaart of chips en ook kaasfrietjes of plakjes leverworst gaan er vaak als zoete koek in. Een tripje naar de supermarkt is vaak dan ook genoeg om een groep kinderen zoet te houden. Wil je het feestje toch iets creatiever maken, dan kun je kinderen bij het bereiden van het eten betrekken. Laat ze bijvoorbeeld hun eigen cakejes versieren of hun eigen pizza beleggen!

Share.

Laat een reactie achter