Geld besparen op tieners

0

Hoe ouder kinderen worden, hoe meer geld ze kosten. Leren hoe je kunt besparen op de kosten voor je puber? Lees dan snel verder!

Zakgeld geven
Het klinkt misschien gek, maar door je tiener geld te geven, zul je uiteindelijk kosten besparen. Dit moet je dan natuurlijk wel op de juiste manier aanpakken. Overleg samen met je partner een bedrag en spreek met je kind af wat er van dit bedrag betaald moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleding, bioscoopkaartjes, cadeautjes voor anderen of snacks tussendoor. Zo weet je precies hoeveel je maandelijks aan deze kosten kwijt zult zijn en leert je kind bovendien zelf met geld om te gaan.

Alleen boodschappen doen
Opgroeiende kinderen houden van snoepen en het is je taak als ouder om het eetgedrag van je kind binnen de perken te houden. Een van de manieren om dit te doen is door alleen boodschappen te doen. Als je de kinderen meeneemt, zullen ze namelijk gegarandeerd om allerlei extra’s vragen die helemaal niet op je boodschappenlijstje staan. Alleen ben je minder snel geneigd dit soort extraatjes te kopen en kun je gezonde producten in huis halen.

Korting googlen
Zoals met alle kosten kun je ook op de uitgaves voor tieners besparen door korting te googlen. Er zijn online namelijk regelmatig kortingscodes te vinden waardoor je bijvoorbeeld goedkoop bij H&M kunt bestellen, kunt besparen op de Nikes waarom je kind al maanden smeekt of je voor een klein bedrag een leuk uitje met het gezin kunt plannen.

Inslaan tijdens sales
De sales die op verschillende momenten in het jaar plaatsvinden zijn de ideale momenten om extra goedkoop de nodige spullen in te slaan. Shop die snowboots die je dochter nodig heeft dus vlak na de winter en koop in de herfst alvast een bikini voor volgend jaar. Door goed op de aanbiedingen te letten, kun je soms ruim de helft van de kosten besparen!

Snacks meenemen in plaats van kopen
Veel tieners geven het gros van hun zakgeld uit aan tussendoortjes. Een zak chips in de pauze, een Snickers voor in de bus, een patatje in het tussenuur… het geld vliegt de portemonnee uit. Voorkom dat je kind continu snackgeld nodig heeft door altijd gezonde snacks in huis te hebben en deze mee te geven. Denk aan appels en bananen, maar ook aan een Snelle Jelle of een zak mini-Lions.

Abonnement op pret nemen
Ieder kind houdt ervan om leuke dingen te beleven en dus is het het overwegen waard om een abonnement aan te schaffen op een zwembad of pretpark in de buurt. Dit is vaak helemaal niet zo duur, maar leidt tot vele dagen lol! Bovendien is een abonnement op iets leuks altijd handig op momenten dat je het even minder breed hebt.

Wil je kind meer uitgeven dan alleen zijn zakgeld? Dan kan een baantje geen kwaad. Iedereen kan eens in de week folders bezorgen en mocht dit lastig met school te combineren zijn, dan is vakantiewerk altijd nog een mogelijkheid!

Share.

Laat een reactie achter