Het schoonhouden van speelgoed

0

Kinderen slepen hun speelgoed het hele huis rond en dus komen knuffelbeesten of speelgoedauto’s in aanraking met talloze bacterieën. Het is dus verstandig om speelgoed af en toe schoon te maken. Maar hoe pak je dit precies aan?

Plastic zonder elektrische onderdelen
Speelgoed dat gemaakt is van plastic en geen elektrische onderdelen bevat kan vaak gewassen worden in de vaatwasmachine. Hierdoor worden ze niet alleen schoon, maar zijn ze ook meteen van alle bacterieën ontdaan. Twijfel je of het speelgoed tegen de hitte van de vaatwasser kan? Dan kun je het plastic speelgoed ook in een sopje zetten. Je kunt hiervoor normaal wasmiddel gebruiken.

Houten speelgoed
Verschillende bronnen beweren dat hout anti-bacteriële eigenschappen bevat. Wil je echter zeker weten dat houten speelgoed bacterie-vrij is, dan kun je een doek met wit azijn bevochtigen en het speelgoed afnemen. Dit laat een wat nare geur achter, maar deze trekt vaak binnen enkele uren weg.

Plastic met batterijen
Speelgoed dat draait op batterijen kan uiteraard niet ondergedompeld worden in water. Wat je wél kunt doen is het apparaatje schoonmaken met een natte doek, waarbij je eventueel afwasmiddel kunt gebruiken. Een prima alternatief om een stuk speelgoed te ontsmetten zijn overigens de welbekende snoetenpoetsers; doekjes die bedoeld zijn om het gezicht van je kind te reinigen, kunnen natuurlijk ook gebruikt worden voor autootjes of robots.

Pluche knuffelbeesten
De meeste knuffelbeesten zijn voorzien van een waslabel waarop je precies kunt zien hoe je het kunt wassen. Heb je dit label eraf geknipt of is de boodschap op het label weggesleten? Dan kun je ervanuit gaan dat de meeste knuffels op lage temperatuur in de wasmachine gewassen kunnen worden. Gebruik hierbij een panty om de ‘vacht’ van de knuffel te beschermen.

Share.

Laat een reactie achter