Knuffelbeesten: gezond voor kinderen!

0

Veel kinderen zijn gek op knuffelbeesten. Dat is maar goed ook, want uit onderzoek blijkt dat ze goed voor je zijn!

Het verhaal achter teddy
Het bekendste knuffelbeest is de beer. Bijna iedereen heeft als kind wel een pluche beer platgeknuffeld en dit was dan ook een van de eerste pluche beesten die geproduceerd werd. Dit begon met de voormalige Amerikaanse president Theodore Roosevelt. Hij weigerde ooit een beer af te schieten en door deze gebeurtenis werden knuffelberen vanaf dat moment Teddyberen genoemd.

Moeder vervangen
De knuffelbeer is goed voor kinderen vanaf ongeveer zes maanden oud. In de eerste maanden van een kind is het nog zeer verbonden met zijn of haar moeder. Na een halfjaar verandert dit en leert de baby los te staan van de moeder. Een goede manier om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, is om het kind een knuffelbeer te geven. Zo heeft het kind een vervanging van de moeder.

Veiligheid en hygiëne
Doordat een knuffelbeer de moeder vervangt, bijvoorbeeld als het kind alleen leert slapen, geeft het de baby een gevoel van veiligheid. Het is verstandig om de knuffel de eerste tijd niet te wassen, aangezien het kind vertrouwd raakt met de geuren van het dier. Naar mate de tijd verstrijkt, verandert de band tussen kind en dier. De knuffel kan dan prima gewassen worden omdat het kind gehecht is aan de knuffel als object en niet zo zeer aan de geur.

Share.

Laat een reactie achter