Knuffelbeesten schoonmaken

0

Kinderen houden van knuffelbeesten en slepen ze dan ook overal mee naartoe. Dan worden ze weleens vies! Hoe kun je ze het beste wassen? Je leest het hier.

Voorzichtigheid
Het lastige aan het wassen van knuffelbeesten, is dat je de vorm van het beestje wilt behouden. Je moet er dus voor zorgen dat hij niet krimpt of verkleurt, maar ook dat er niet te ruw mee omgegaan wordt. Heeft het beestje bijvoorbeeld knopen als ogen, dan is er een kans dat de wasmachine die eraf trekt. Dat moet je natuurlijk zien te voorkomen!

Wol
Pluche beesten kun je het beste wassen met wolwasmiddel. Dit is niet al te heftig en zorgt ervoor dat de stof waarvan het dier is gemaakt zacht blijft. Ook het wasprogramma kun je het beste kiezen op basis van een wollen trui; kies bijvoorbeeld een speciaal wolwasprogramma, of natuurlijk een programma voor delicate stoffen.

Temperatuur
Misschien vanzelfsprekend, maar erg belangrijk: was op lage temperatuur. Op dertig graden worden zowel was als knuffels prima schoon en als je wast op 30 graden, weet je zeker dat spullen niet krimpen. Wil je zeker weten dat de knuffel niet teveel heen en weer geslingerd wordt in de trommel, stop hem dan in een waszakje of was hem samen met een laken of kussensloop.

Drogen
Stop een knuffelbeest onder geen beding in de droger. Het beste is om hem op een handdoek te leggen en zo aan de lucht te laten drogen. Dit kan een tijdje duren, maar levert wel het beste resultaat; geen krimpgevaar of kans op beschadiging. Zo kan het beestje zo snel mogelijk weer herenigd worden met uw zoon of dochter!

Share.

Laat een reactie achter