Leuke boekenseries voor kinderen

0

Veel kinderen hebben tegenwoordig meer interesse in games dan in boeken. Wil je hier bij jouw kinderen verandering in brengen? Probeer het dan eens met onderstaande boekenseries!

Harry Potter
Deze boekenserie is geschikt voor zowel jongens als meiden vanaf een jaar of acht. In het zevendelige Harry Potter lezen kinderen over de avonturen van de Britse Harry Potter, die erachter komt dat hij tovenaar is en als enige de duistere Voldemort kan verslaan.

Floortje
Deze Nederlandse serie bestaat uit ruim veertig boeken over Floortje Bellefleur. De serie is bedoeld voor jonge meiden en is voor hen dan ook erg herkenbaar. Floortje maakt namelijk dezelfde dingen mee als de tieners van tegenwoordig; ze gaat naar school en doet leuke dingen met vriendinnen.

Pietje Puk
De avonturen van Pietje Puk zijn al iets ouder en kunnen door de kinderen van tegenwoordig dus wat ouderwets worden gevonden. Voor jongere kinderen die geïnteresseerd zijn in hoe het er vroeger aan toe ging zijn de streken van de postbode van Keteldorp echter nog prima leesmateriaal!

Snelle Jelle
De mannelijke tegenhanger van Floortje is Jelle, die ontzettend van voetballen houdt. De meeste boeken uit de maar liefst twintig delen tellende serie gaat dan ook over zijn avonturen op de grasmat, op voetbalkamp of in Oranje.

Pietje Bell
Net als Pietje Puk is Pietje Bell een al iets oudere serie, die jongens van tegenwoordig wellicht nog aanspreekt om het bijzondere karakter van het hoofdpersonage. Pietje Bell is namelijk een ondeugende jongen die allerlei streken uithaalt!

Share.

Laat een reactie achter