Little People – van vroeger tot nu

0

Little People is een speelgoed merk voor kleuters, oorspronkelijk geproduceerd door Fisher-Price in de jaren 1960 als de Play Family. Het huidige assortiment bestaat uit speelsets, mini-sets en accessoires, boeken, cd’s en dvd’s gericht op verschillende configuraties van de vijf personages genaamd Eddie, Sarah Lynn, Maggie, Michael en Sonya Lee.

Original Little People
Little People startte in 1950 met de “Looky Fire Truck” en drie rondhoofdige-brandweermannen. Na het succes van dit speelgoed ontwikkelde Fisher-Price in 1952 en 1953 de “Super-Jet” en “Racing Roeiboot”.

Een andere vroege Little People voorloper, de “Safety School Bus”, werd geïntroduceerd in 1959. De set bevatte een schoolbus, samen met zes onafhankelijke figuren gemaakt van lange dunne pinnen van kartonnen kokers verpakt in litho’s wat kleding moest voorstellen. Het speelgoed kreeg direct populariteit en andere reeksen kwamen al snel uit.

Little People Play Family
In 1960 introduceerde Fisher-Price twee extra artikelen met afneembare figuren, “Snorky de brandweertruck” en de ”Nifty Station Wagon”. De Nifty Station Wagon kwam met twee volwassen figuren en een kind figuur, dus de eerste “Play Family” was geboren. Een Nifty Station Wagon in perfecte staat, in de doos, kan tot $ 600 losweken bij speelgoedverzamelaars.

Little People speelsets
In 1968 introduceerde Fisher-Price de eerste Little People speelset, de beroemde Play Family Schuur met schuurdeuren die een “moo” geluid maakten bij het openen. In die tijd werden de figuren met plastic lichamen gemaakt in plaats van hout. Uiteindelijk omvatte het speelgoed een breed scala aan speelsets, meubels, en accessoires packs.

Rond 1975 produceerde Fisher-Price de Sesamstraat stad, met verschillende Sesamstraat winkels, een brug met stoplichten en Sesamstraat figuren als Bert, Ernie, en de enige Little People figuren die zijn gemodelleerd naar beroemdheden – Loretta Long (Susan), Roscoe Orman (Gordon) en Will Lee (Mr. Hooper). Kort daarna zouden de Little People Discovery luchthaven, een ziekenhuis en een school worden vrijgegeven.

Chunky Little People
In 1991 werden de originele Little People figuren opnieuw ontworpen voor jongere kinderen. Ze werden stevig en breed, helder en kleurrijk, en werden zo ontworpen dat ze beweging in de speelset konden activeren.

Articulated Little People
In 1997 ondergingen de figuren een drastische herinrichting, van eenvoudige draaibank-gedraaide vormen tot gebeeldhouwde lichamen. Little People werd veel gedetailleerder en kleiner in totale omvang – in feite, dichter bij de grootte van de oorspronkelijke Little People. Voor de eerste keer hadden de Little People figuren armen, handen, meer gedetailleerde kleding, gegoten haar en gelaatstrekken.
In 1999 vierde Little People hun 40e verjaardag met de herintroductie van het eerste Little People speelgoed ooit: Little People School Bus en karakters. De speelsets bevatten de schoolbus, circus trein, bouwvoertuigen en andere speeltoestellen.

In 2000 introduceerde Little People elektronische geluiden en beweging. De Little People karakters kregen verschillende persoonlijkheden en stemmen in een stop-motion geanimeerde video-en dvd-serie in 2002 met het het themalied gezongen door Aaron Neville.

Little People A tot Z dierentuin
In 2007 produceerde Little People de A tot Z dierentuin. Deze productie betekende de eerste dieren in de Little People familie. De A tot Z dierentuin bestaat uit 26 dieren, die elk beginnen met een andere letter van het alfabet. Met dit interactieve speelkleed kunnen kinderen het alfabet te leren, letters herkennen, en feiten over dieren leren. Dit was een grote stap voor het bedrijf, want nu werd onderwijs toegediend in hun product.

Share.

Laat een reactie achter