Mattel, een Korte Geschiedenis

0

Een voorbeeld van een hedendaagse speelgoedfabrikant is Mattel, een internationaal bedrijf. Speelgoed fabrikanten produceren en distribueren bijna al ons speelgoed. Ze onderzoeken en ontwikkelen nieuwe speelgoed en kopen of licenseren speelgoed uitvindingen van uitvinders.

Mattel; hoe het begon:
Mattel werd opgericht in 1945. De oprichters waren Ruth en Elliott Handler en Harold ‘Matt’ Matson (Mattel is een combinatie van Elliott en Matt). Het bedrijf begon in houtproducten en vertakte al snel naar speelgoed. Hun eerste speelgoed was een poppenhuis meubelstuk gemaakt van hout dat overbleef van de frame productie.

Een korte geschiedenis van Mattel:
Mattel begon met het verkopen van speelgoed in de jaren 1950, zoals o.a. hout en muzikaal speelgoed. Mattel werd een begrip voor zowel ouders als kinderen met de introductie van MattelBarbie in 1959, op de Toy Fair in New York. De Handlers waren briljante marketeers, en gebruikten televisiereclame op kinderen televisieprogramma’s om deskundig Barbie en een heleboel van hun andere producten rechtstreeks aan kinderen te promoten. Barbie’s populariteit daalde aan het einde van de jaren 1960, en zo ook Mattel’s fortuin, waardoor Mattel bijna failliet ging. Door voortdurende her-uitvinding van Barbie en de stijgende populariteit van andere lijnen zoals Hot Wheels, bloeit het bedrijf zoals nooit tevoren.

Mattel’s productlijn:
Naast Barbie produceert Mattel uitzonderlijk populair speelgoed zoals Hot Wheels, Fisher Price speelgoed inclusief TMX Elmo, en American Girl poppen. Andere bekende producten zijn onder meer Polly Pockets, Matchbox auto’s, UNO, en Power Wheels.

Mattel is een beursgenoteerd bedrijf:
Mattel is een beursgenoteerd bedrijf. Het aandeel wordt verhandeld door de NYSE met het symbool MAT.

Maatschappelijke zetel:
Het bedrijf is gevestigd in Hawthorne, Californië.

Mattel poppen en speelgoed worden verkocht in bijna elk land in de wereld. Mattel heeft ongeveer vijftig kantoren in Noord-en Zuid-Amerika, Europa en Azië.

Jaarlijkse omzet:
In 2006 had Mattel een jaarlijkse netto-inkomen van 592,9 miljoen dollar.

Share.

Laat een reactie achter