Playmobil collectie

0

Playmobil is niet meer weg te denken uit speelgoedwinkels. De collectie bestaat uit plastic poppetjes en talloze accessoires, geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Thema’s
In 1974 werd Playmobil voor het eerst op de markt gebracht. Bij de eerste series stonden de volgende thema’s centraal: het Wilde Westen, de bouw en de riddertijd. Inmiddels zijn er een hoop nieuwe thema’s bijgekomen, zoals school, het stadsleven, de boerderij en de manage. In de loop der tijd zijn de poppetjes zelf weinig veranderd. Wel worden de outfits van de mannelijke en vrouwelijke figuurtjes afgestemd op het thema.

Waarom Playmobil?
Speelgoed van Playmobil is niet alleen leuk voor kinderen: Playmobil kan bovendien erg leerzaam zijn. De creativiteit wordt gestimuleerd doordat kinderen volledig opgaan in een rollenspel. Daarnaast zijn een aantal series erg realistisch, zoals het stadsleven. Met de sets uit deze serie kan een Playmobil woning geheel ingericht worden met bijvoorbeeld een luxe badkamer, slaapkamer van de ouders en een studeerkamer. Zelfs de familiehond is verkrijgbaar!

Tweedehands Playmobil
Het fijne aan Playmobil is dat elk thema bestaat uit verschillende, kleine sets die samen één geheel vormen. De prijzen lopen sterk uiteen. Voor minder dan 10 euro koopt u een los figuurtje of een klein doosje aan accessoires. Heeft u wat meer te besteden, dan heeft u voor 150 euro een villa of poppenhuis. Het is niet noodzakelijk alle sets aan te schaffen om uw kind leuk speelgoed te kunnen bieden. Wilt u wél graag meerdere sets kopen, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Tweedehands Playmobil is vaak stukken goedkoper en niet minder leuk. Ook op Cheepa.nl kunt u Playmobil sets en accessoires kopen voor lage prijzen.

Share.

Laat een reactie achter