Tijdloos speelgoed

0

Kinderen vragen regelmatig om nieuw speelgoed. Sommige speeltjes worden echter nooit oud en zul je zó lang kunnen gebruiken dat misschien zelfs je kleinkinderen er nog plezier van hebben. Een prima investering dus!

Lego en Duplo
Ieder kind houdt ervan om kastelen, huizen of dinosauriërs te bouwen. Lego en Duplo zijn hiervoor ideale steentjes die bovendien niet stuk te krijgen zijn. Doordat de bouwstenen al jaren bestaan, worden ze bovendien ook vaak tweedehands aangeboden. Bijvoorbeeld hier op Cheepa!

Knuffelbeesten
Als je een knuffelbeest goed behandeld en regelmatig schoonmaakt, kan het jaren meegaan. Mooie knuffelberen, -konijnen of -honden kunnen zo tijdloos worden. En gaan ze toch stuk, dan kunnen ze vaak makkelijk worden gemaakt.

Puzzels
Ieder kind houdt ervan om puzzels op te lossen, of dit nu digitale of ouderwetse houten versies zijn. De houten varianten kunnen van generatie op generatie worden doorgegeven en zijn vaak erg leerzaam. Bovendien is puzzelen een prima activiteit die je samen met je kinderen kunt doen.

Babypoppen
Poppen zijn vooral onder meisjes geliefd en vooral babypoppen zijn al jaren razend populair. Van Baby Born tot de baby van Barbie, kleine meisjes vinden baby’s vaak razend interessant. De simpele varianten die niet kunnen plassen of praten zijn ook nog eens duurzaam en zorgen gegarandeerd voor lang speelplezier.

Telramen
Een leerzaam speeltje waar je zelf wellicht mee bent opgegroeid is een telraam. Hiermee kunnen de kleinsten leren tellen en de iets oudere kinderen kunnen het raam gebruiken als hulpmiddel bij rekensommen. Schaf je een houten variant aan, dan kan die wel honderden jaren meegaan.

Sesamstraat
Dit is misschien geen echt speelgoed, maar is al wel jaren onmisbaar in elk kinderleven: Sesamstraat. Al tientallen jaren wordt elke avond een nieuwe aflevering uitgezonden en er is geen kind die niet van de unieke personages houdt. Koop daarom gerust wat dvd’s voor urenlang kijkplezier.

Share.

Laat een reactie achter