Tweedehands babyfoon kopen

0

Iedereen weet wat een babyfoon is. Maar welke functies heeft het apparaat precies? En waar moet je op letten bij de aanschaf van de babyfoon? Je leest het hier!

Talloze opties en varianten
De basiseigenschappen van een babyfoon kent vrijwel iedereen. Twee apparaten: één voor in de babykamer, één voor de ouders. De eerste verzend beeld of geluid uit de babykamer, de tweede ontvangt de gemaakte beelden of geluiden, waardoor de ouders precies in de gaten houden wat het kind doet. Tegenwoordig is er zo’n enorm aanbod aan babyfoons, dat het logisch is dat je niet weet welke je nu het beste kunt aanschaffen. De eigenschappen van de verschillende apparaten zijn grofweg te verdelen in drie categorieën: weergave van geluid, weergave van optische signalen, (eventuele) weergave van beeld, signaal als bereik wegvalt en de (eventuele) terugspreekfunctie.

Hoeveel wil je horen en zien?  
Een belangrijke overweging om te maken is hoe goed je je kindje in de gaten wilt kunnen houden. Wil je zowel kunnen zien als horen wat de baby doet of vind je alleen de weergave van geluid voldoende? Wil je vanuit je eigen slaapkamer tegen de baby kunnen praten of vind je het geen probleem om daarvoor je bed uit te komen? Op basis hiervan kun je de mogelijkheden voor het aanschaffen van een babyfoon vaak al wat inperken.

Beeld en geluid
Kort gezegd zijn er op dit moment drie verschillende soorten babyfoons verkrijgbaar: met enkel geluidsweergave, met enkel beeldweergave of met zowel beeld als geluid. De meeste babyfoons werken met twee apparaten, de ouder-unit en de baby-unit, maar sinds kort zijn ook babyfoons op de markt die werken via de smartphone van de ouders. Hierdoor kun je je baby via internet in de gaten houden, ook als je je niet thuis bevindt.

Share.

Laat een reactie achter