Vijf tips bij het kopen van een kinderfiets

0

Kinderfietsen zijn er in allerlei soorten en maten. Maar waar moet u nu eigenlijk op letten bij de aanschaf van het eerste vervoersmiddel van uw kind?

Bandformaat
Kinderfietsen zijn er in talloze formaten en bij speciaalzaken wordt dit vaak aangegeven door middel van de grootte van het wiel. Het formaat van het wiel wordt aangeduid in inches en over het algemeen kunt u de volgende standaarden aanhouden:
Kind van 3 tot 4 jaar: 12 inch banden.
Kind van 4 tot 7 jaar: 16 tot 18 inch banden.
Kind van 6 tot 9 jaar: 20 tot 22 inch banden.
Kind van 8 tot 12 jaar: 24 tot 26 inch banden.

Comfort
Het belangrijkste bij de aanschaf van een kinderfiets, is dat uw zoon of dochter zich veilig voelt. Laat uw kind daarom meebeslissen over welke fiets het meest comfortabel is. Hierbij is van belang dat de fiets niet te groot is zodat het kind met de voeten nog op de grond kan komen. Dit geeft een kind een zeker gevoel, wat het fietsen automatisch leuker maakt.

Breedte van het stuur
Het is verstandig om er bij de breedte van het stuur op te letten dat het stuur ongeveer even breed is als de schouders van het kind. Zo kan het kind het stuur gemakkelijk vastpakken en dit draagt bij aan het comfort en fietsplezier.

Helm of niet?
In veel landen is het verplicht om op de fiets een helm te dragen. Hoewel dit in Nederland niet zo is, kan het voor kinderen natuurlijk geen kwaad om een helm te dragen. Net als bij brommers en motoren draagt dit bij aan de veiligheid. Mocht uw kind ten val raken, dan zult u blij zijn dat u een helm aangeschaft heeft! Natuurlijk kunt u zelf het beste inschatten of uw kind deze extra bescherming nodig heeft.

Vlag is veilig
Op de bagagedrager van veel kinderfietsen zit met een lange stok een vlag verbonden. Dit is niet omdat dit er zo leuk uitziet, maar draagt ook bij aan de veiligheid van uw kind. Kinderfietsen zijn immers klein en worden daardoor snel over het hoofd gezien door automobilisten. De vlag maakt het kind zichtbaarder en daardoor veiliger in het verkeer.

Share.

Laat een reactie achter