Zomerkampen voor kinderen

0

Het mag dan een Amerikaans concept zijn, ook in Nederland ontstaan steeds meer zomerkampen! En daar plukken zowel ouders als kinderen de vruchten van.

Win-win
Hoewel het nog niet zo ingeburgerd is als in de Verenigde Staten, gaan ook Nederlandse kinderen steeds vaker op zomerkamp. Hier brengen ze een of meerdere weken met andere kinderen door en leren ze nieuwe dingen, maken ze vrienden en zijn ze vooral flink actief bezig. Ouders blijven thuis en kunnen zelf dus ook tot rust komen. Een win-winsituatie!

Leerzaam en gezond
Er zijn allerlei redenen aan te wijzen om je kind op zomerkamp te laten gaan. Allereerst is het natuurlijk een leuke vakantie voor zowel ouder als kind. De kampbeleving is bovendien goed om de horizon van je kind te verbreden. Je zoon of dochter leert niet alleen nieuwe dingen, maar maakt ook nieuwe vriendjes en vriendinnetjes die uit alle uithoeken van Nederland komen. Doordat je kind veel buiten is en beweegt, heeft het kamp ook nog eens een positieve invloed op de gezondheid.

Talloze mogelijkheden
Zoveel kinderen, zoveel zomerkampen. Ieder kind heeft andere interesses en op basis daarvan zijn in de afgelopen jaren allerlei soorten kampen opgezet. Denk bijvoorbeeld aan een surfkamp, een gamekamp of een kamp dat volledig om dierenverzorging draait. Hoewel de Amerikaanse zomerkampen een groot deel van de zomervakantie in beslag nemen, duren de meeste Nederlandse zomerkampen een week. Een periode die voor zowel ouders als kinderen te overzien is.

Wil je meer weten of bekijken welke zomerkampen er nog meer plaatsvinden? Op Zomerkampen.net vind je alle informatie die je nodig hebt.

Share.

Laat een reactie achter