Besparen op kosten voor je huisdier

0

Heb je het even niet zo breed, maar wil je je huisdier niet tekort doen? Gelukkig zijn er allerlei manieren om kosten te besparen en toch goed voor je hond of kat te blijven zorgen.

Goede zorg hoeft niet duur te zijn
Veel mensen beschouwen hun huisdieren als een belangrijk onderdeel van het gezin en willen ze dus zo goed mogelijk verzorgen. Dierenproducten kunnen echter aardig prijzig zijn en als daar ook nog eens een dierenartsrekening, speciale voeding of inentingen bijkomen, kan het je al snel teveel worden. Er zijn echter vele manieren om zonder al te veel uit te geven toch goed voor je dier te zorgen!

Asiel ipv fokker
Wil je graag een hond, kat of konijn, maar heb je niet zomaar honderden euro’s om een pup of kitten bij een fokker te reserveren? Breng dan eens een bezoekje aan een asiel. Hier vind je zowel jonge als oude honden en katten van allerlei rassen en leeftijden. Sommige dieren hebben problemen met hun gedrag of gezondheid, maar er zijn ook vele gezonde dieren en zelfs pups te vinden. Voor zo’n 150 euro kun je al een ingeënt, gezond dier meenemen.

Eigen merk voeding
Veel mensen denken dat Pedigree en Whiskas dé merken zijn die goede voeding produceren, maar ook huismerken of eigen merk producten van bijvoorbeeld Aldi of Lidl zijn vaak van prima kwaliteit. Lees online over de ervaringen van andere mensen met deze voeding of probeer eens uit wat je hond of kat er zelf van vindt. Dit kan je maandelijks tientallen tot soms wel honderden euro’s besparen!

Tweedehands of zelfgemaakt
Net als een mens heeft een huisdier zo zijn spullen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een krabpaal voor een kat, een mand voor een hond en speeltjes voor beide diersoorten. In de winkel zijn manden vaak behoorlijk aan de prijs en leg je voor een mooi exemplaar al snel 50 euro neer. Dit kan makkelijk goedkoper door eens rond te kijken in tweedehands winkels of door zelf creatief aan de slag te gaan. Speeltjes kun je bovendien gratis vinden! Veel pups vinden het bijvoorbeeld geweldig om kartonnen dozen uit elkaar te trekken of met kastanjes te gooien.

Simpele snoepjes
Er zijn talloze tussendoortjes speciaal voor dieren beschikbaar en de prijzen voor dit soort producten zijn vaak niet mals. Er zijn echter simpele manieren om deze producten te vervangen. Geef een hond bijvoorbeeld af en toe een stukje komkommer of neem voor tijdens trainingen een in stukjes gesneden ongefrituurde frikandel mee. Let wel op dat je niet teveel extraatjes geeft. De brokken moeten de hoofdmaaltijd van het dier blijven.

Onontkoombare kosten
Hoewel je op bovenstaande zaken tientallen euro’s per maand kunt besparen, zijn er ook zaken die nu eenmaal een financiële investering vereisen. Bespaar bijvoorbeeld absoluut niet op dierenartsbezoeken of medicijnen en sla geen vlooien of tekenbehandelingen over. Ben je bang dat ziekte van je dier voor hoge kosten zal zorgen? Sluit dan een verzekering voor je huisdier af. Op verzekerjehuisdier.nl kun je verschillende polissen met elkaar vergelijken. Onder meer OHRA, Hema en Petplan bieden uitgebreide paketten aan en voor een jong dier betaal je maandelijks een premie van slechts 10 tot 25 euro per maand.

Share.

Laat een reactie achter