Duurzaam speelgoed voor honden en katten

0

Honden en katten spelen graag, maar slopen daarbij vaak hun speeltjes. In plaats van steeds opnieuw tennisballen te kopen, is het dan ook beter om te investeren in duurzaam speelgoed.

Kwaliteit versus kwantiteit
Er bestaan veel speeltjes die misschien voor dieren gemaakt zijn, maar het in de poten van speelse dieren die hun eigen krachten niet kennen niet lang overleven. Tennisballen lijken bijvoorbeeld stevig, maar een golden retriever, een boxer of zelfs een onschuldig ogende tekkel heeft hem zo in stukken gebeten. Bovendien zijn ze ook voor mensen niet zo praktisch. Zowel modder als kwijl blijven er makkelijk aan kleven, wat het speelplezier behoorlijk kan bederven.

Hard rubber
Wat speelgoed betreft zijn er allerlei mogelijkheden om honden en katten jarenlang speelplezier te bieden. Honden kun je bijvoorbeeld ballen of ander speelgoed van hard rubber geven, wat jarenlang meegaat. Let er hierbij op dat het rubber niet te zacht is, anders weten sommige dieren er alsnog stukjes af te kluiven en ligt je tuin binnen de kortste keren vol rubbervlokken. Ook speelgoed van stevig touw of plastic is overigens aan te raden.

Chemische stoffen
Is je hond een echte sloper en wil je zeker weten dat hij of zij geen rubber of ander materiaal binnenkrijgt? Dan is het verstandig om fiks in stevig speelgoed te investeren en op zoek te gaan naar producenten die onverwoestbaar speelgoed aanbieden. Hiervan is Zogoflex een goed voorbeeld. Bij de speeltjes van dit merk wordt erop gelet dat er geen chemische stoffen worden toegevoegd en bovendien zijn alle producten recyclebaar. Voor een bal ben je misschien 15 euro kwijt, maar je zult in ieder geval voorlopig niks nieuws hoeven kopen.

Nagelen
Aangezien katten meestal niet zulke bijters zijn als honden, zullen ze balletjes niet zo snel uit elkaar trekken. Hier is het probleem echter dat ze hun nagels overal inzetten. Dit is noodzakelijk om de nagels kort te houden en dus is het zaak om een goede krabpaal voor je kat te kopen. Stapsgewijs kun je de kat bovendien aanleren dat hij alléén in deze krabpaal mag gaan hangen, en niet in de gordijnen of je kussens.

Share.

Laat een reactie achter