Duurzaamheid in je achtertuin

0

Groener leven kun je overal in huis doorvoeren. Dus ook in je achtertuin! Lees hier tips over het milieuvriendelijker en energiezuiniger maken van je tuintje.

Schutting
Een goede schutting kan tientallen jaren meegaan. Om te zorgen dat je niet binnen een paar jaar nieuw hout moet aanschaffen, moet je allereerst zeker weten dat je een geschikte houtsoort voor je tuin gebruikt. Vraag hierover advies in een of meerdere tuincentra en let erop dat de schutting die je koopt is voorzien van het FSC-Recycled label.

Natuurlijke verlichting
Hoewel veel mensen ook in de tuin lampen installeren, zijn er ook natuurlijke manieren om voor meer licht in je tuin te zorgen. Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld allerlei tuinlampen beschikbaar die op zonne-energie werken. Ga je liever voor sfeervolle verlichting, schaf dan een vuurkorf of fakkels aan.

Groene tuinen
Heb je net een nieuw huis gekocht en krijg je de kans om je tuin precies in te richten zoals jij wilt? Denk er dan eens over na om een tuin te creëren die dier- en milieuvriendelijk is. In een prairietuin combineer je planten bijvoorbeeld op zo’n manier dat de tuin zelfregulerend is en in een puintuin geef je bloemen en gewassen volop de ruimte om te bloeien.

Geen chemische troep
Gebruik in plaats van chemische middelen natuurlijke grondstoffen om je tuin te onderhouden. Veel van de chemische middelen zijn namelijk erg schadelijk voor het milieu, maar ook voor de dieren die in je tuin leven. Ook je eigen hond of kat kan hier last van hebben, dus kijk goed uit met de middelen die je gebruikt!

Regenwater
Heb je een hoekje in je tuin vrij, overweeg dan om daar een regenton neer te zetten. Zo verzamel je makkelijk water dat je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Geef er bijvoorbeeld je planten water van of schrob er je stoep mee. Zo hoef je geen kraanwater gebruiken, wat je wellicht een aardig centje scheelt.

Share.

Laat een reactie achter