Zelf hondenaccessoires maken

0

Manden, speeltjes, riemen en andere hondenproducten kunnen behoorlijk duur zijn. Gelukkig zijn de meeste accessoires echter prima zelf te maken!

Hondenmand van steigerhout
In dierenwinkels en tuincentra kosten hondenmanden en kussens al gauw tientallen tot zelfs honderden euro’s. Ben je goed met gereedschap en hou je wel van een klusproject, dan is een mooie mand echter prima zelf te maken! Hier heb je enkel wat steigerhout, een zaag, een boormachine, een schuurmachine en eventueel een likje verf nodig. Ben je zelf geen held met het plannen van het bouwwerk, dan vind je hier en hier voorbeelden van twee houten hondenmanden.

Riemen
Van stevig touw kun je makkelijk zelf een hondenriem of lange lijn maken. Bekijk hieronder bijvoorbeeld een video waarin een lijn gevlochten wordt.

Speeltjes
Honden zijn net kinderen en vinden huis-, tuin- en keukenspullen vaak mooier speelgoed dan speciale ballen of apparaten die je in de dierenwinkel vindt. Zeker als je hond nog jong is, moet je er wel aan denken om stevig materiaal te gebruiken om speeltjes te maken. Scheur een oude trui bijvoorbeeld in repen en vlecht die strak samen. Gebruik een leeg flesje om in een of meerdere sokken te stoppen. Of de klassieker: geef je hond de lege rol keukenpapier om in stukken te scheuren!

Share.

Laat een reactie achter