Alledaagse tips voor energiebesparing

0

Vermindering van het energiegebruik en de uitstoot van broeikasgassen is goed voor uw budget en goed voor het milieu. Er zijn vele praktische ideeën die gemakkelijk uit te voeren zijn, goedkoop en in veel gevallen kosteloos (slechts kleine veranderingen in de dingen die we dagelijks doen) en een onmiddellijk effect hebben op uw portemonnee en het milieu.

Online winkelen
1. Overschakelen naar energiezuinige compacte fluorescentielampen.
Verlichting zorgt voor ongeveer 5% van de huishoudelijke uitstoot van broeikasgassen. Compacte fluorescerende lampen gebruiken 75% minder energie dan een vergelijkbare gloeilamp. Hoewel de lampen meer kosten, zal je op de lange termijn geld besparen door de opgeslagen energie en de langere levensduur van de lamp.

2. Schakel apparaten die op stand-by staan of niet in gebruik zijn uit.
Apparaten op stand-by verbruiken tot 10% van je elektriciteitsrekening. Zet ze af wanneer je ze niet gebruikt.

3. Composteer je tuin en voedsel afval inplaats van het naar de vuilnisbelt te brengen.
Voedsel-en tuin afval creëren broeikasgassen als ze liggen te ontbinden in stortplaatsen wat te wijten is aan het gebrek aan frisse lucht. Composteren is een geweldige manier om de impact van je huishouden op het milieu te verminderen omdat het biologisch afval de mogelijkheid geeft om op een natuurlijke wijze af te breken. Voor elke kilogram biologisch afval dat u composteert bespaart u ongeveer een kilogram aan broeikasgassen.

4. Isoleer plafonds, muren en vloeren
Een niet-geïsoleerde woning kan tot 35% van de warmte van het plafond verliezen, tot 25% door muren en tot 20% door vloeren. Door uw huis te isoleren zal u de uitstoot gerelateerd met de verwarming en koeling van uw huis sterk verminderen, terwijl u tegelijktertijd geld bespaart en het huiscomfort verbetert.

5. Koel uw huis zo efficiënt mogelijk
Als zonlicht in een kamer komt levert dit een enorme hoeveelheid warmte op. Het is alsof er een grote verwarming aan de muur hangt. Een (rol)gordijn kan worden gebruikt om de zon in de zomer buiten te houden. Goed ontworpen dakranden weren de zomerzon af terwijl winterzon aangetrokken wordt.

6. Snij in warm waterverbruik door het nemen van kortere douches.
Een gemiddelde woning dat elektriciteit gebruikt voor het verwarmen van water genereert elk jaar ongeveer 4 ton aan uitstoot van broeikasgassen. Door kortere douches te nemen zult u niet alleen de hoeveelheid broeikasgassen van het verwarmen van water in uw huis reduceren, u zult ook nog eens water besparen!

7. Het minimaliseren van afval van verpakkingen en materialen – weiger, verminder, hergebruik, recycle
• Weiger overtollige materialen en verpakkingen
• Verminder de hoeveelheid materialen die u gebruikt door in bulk te kopen
• Hergebruik zo veel als je kunt voordat het afval naar het stort gaat
• Recycle zoveel als je kan

Share.

Laat een reactie achter