Het beste alarmsysteem voor mensen met een klein budget

0

Veel mensen denken nog altijd dat een alarmsysteem voor de woning alleen is weggelegd voor rijke mensen die in grote villa’s wonen. Dit was misschien vroeger wel het geval maar tegenwoordig zijn er ook alarmsystemen verkrijgbaar voor mensen met een klein budget. Een dergelijk alarmsysteem is zeker de moeite waard om aan te schaffen. Hiermee wordt de beveiliging van je woning immers naar een ander niveau getild. Sloten kunnen maar een bepaalde mate van beveiliging tegen inbraken bieden. Ieder slot is open te krijgen door een geoefende inbreker wanneer hij of zij hier voldoende tijd voor beschikbaar heeft. Dit wetende is de functie van een alarmsysteem om te waarschuwen wanneer er toch iemand de woning binnen is gekomen. Dit limiteert de tijd die een inbreker heeft om waardevolle spullen in huis te vinden en vergroot de pakkans.

Welke alarmsystemen zijn goedkoper?

Voorheen werden alarmsystemen altijd met bedrading aangelegd. De installatie van dit soort systemen is zeer lastig en moest daarom aan een professionele installateur overgelaten worden. Het waren vooral deze installatiekosten van het alarm die de kosten snel hoog op lieten lopen. Tegenwoordig zijn er echter ook draadloze systemen verkrijgbaar waarbij geen draden veilig weggewerkt hoeven te worden. De installatie van deze systemen is vele malen makkelijker en kan ook door de huiseigenaar zelf gedaan worden. Hierdoor worden de installatiekosten uitgespaard en kunnen we spreken van een veel goedkoper alarmsysteem. Bovendien zijn alarmsystemen over het algemeen al vele malen goedkoper geworden doordat er meer fabrikanten actief zijn en de markt een stuk competitiever is geworden.

Manieren om te besparen op een alarmsysteem

Het beste alarmsysteem voor mensen met een klein budget is een draadloos systeem. Deze kunnen immers makkelijk zelf geïnstalleerd worden waardoor bespaard wordt op de installatiekosten. Daarnaast kunnen de onderdelen van het systeem zelf samengesteld worden. Door enkel de sensoren aan te schaffen die strikt noodzakelijk zijn kan opnieuw geld bespaard worden. Bijvoorbeeld met deur- en raamsensoren is een woning al goed beveiligd. Een andere manier om te besparen is door geen gebruik te maken van de koppeling met een meldkamer. Hiervoor moet men namelijk een abonnement afnemen waaraan maandelijkse kosten verbonden zijn. De draadloze alarmsystemen kunnen echter ook gekoppeld worden aan je eigen mobiele telefoon waardoor je zelf het alarm kunt monitoren. Iets minder veilig natuurlijk als een meldkamer die 24 uur per dag de meldingen van het alarm in de gaten houdt maar wel een stuk goedkoper.

Share.

Laat een reactie achter