Lagere kosten door Energiebesparing

0

De meeste energiebesparingstips liggen voor de hand. Toch willen wij u deze tips meegeven. Immers: wanneer u uw energieverbruik in de gaten houdt, zult u uw energierekeningen omlaag zien gaan.

Verlichting
De meeste mensen schakelen hun verlichting niet uit als ze voor korte tijd de ruimte verlaten. Dat is zonde, want doet u dit wel, dan kan dit enkele tientjes per jaar schelen. Besparen op verlichting is niet alleen mogelijk door een lamp vaker uit te zetten. Spaar- en ledlampen zijn vele malen energiezuiniger dan gloeilampen. Het is dus zeker aan te reden uw lampen te vervangen als u nog geen gebruik maakt van de zuinige alternatieven.

Apparaten uitschakelen
Uw tv of koffiezetapparaat op stand-by zetten mag dan makkelijk zijn: goed voor uw portemonnee is het niet. Wie de stand-by knop met regelmaat gebruikt, is jaarlijks zo’n honderd euro meer kwijt aan energiekosten. Nog beter dan alleen uitschakelen is de stekker uit het stopcontact halen. Haal de oplader van uw mobiele telefoon, laptop of elektrische tandenborstel uit het stopcontact als u het toch niet gebruikt. Zelfs als er niets wordt opgeladen, wordt er energie verbruikt. Dit geldt uiteraard niet alleen voor opladers, maar ook voor ander apparatuur. Stekker eruit als het even kan!

Wassen- en drogen
Er komen steeds meer wasmachines- en drogers op de markt waarbij het vulgewicht flexibel is. Kleine wasjes draaien is soms al mogelijk vanaf 1 kilogram. Efficiënt is het echter niet. Benut als het even kan het maximale vulgewicht van uw was- of droogtrommel, hoe zuinig uw wasmachine of wasdroger ook is.

Nieuwe apparaten
Maar weinig mensen zullen de financiële middelen hebben om al hun apparaten te vervangen door zuinige toestellen. Natuurlijk is dit een wel erg rigoureuze maatregel en niet realistisch. Echter: wanneer u van plan bent een nieuw apparaat aan te schaffen, let dan op het energieverbruik. Wasmachines en wasdroger zijn goede voorbeelden van grote energievreters. U zult er de vluchten van plukken als u voor de zuinige varianten kiest. Meestal betaalt u er iets meer voor, maar al na korte tijd heeft u het verschil dik terugverdiend.

Nachtstroom niet meer goedkoper
Lange tijd was nachtstroom stukken voordeliger waardoor men ervoor koos ’s avonds de wasmachine- of droger aan te zetten. Begin 2012 is bekendgemaakt dat nachtstroom niet langer goedkoper is dan dagstroom. Uw hoeft uw nachtrust daarom niet langer te laten verstoren door een lawaaiige wasautomaat.

Share.

Laat een reactie achter