Ongemerkt water en geld besparen in huis

0

Nu dat door de opwarming van de aarde de poolkappen in recordtempo smelten en de zeespiegel wereldwijd stijgt zijn er veel mensen die denken dat een besparing op water niet veel zal bijdragen aan een beter milieu. Toch is dit niet waar. Het water dat bij ons thuis uit de kraan komt moet namelijk eerst gezuiverd en vervolgens ook naar je huis vervoerd worden. Bij dit alles wordt een flinke hoeveelheid energie gebruikt die voor een groot deel bespaard kan blijven door minder water te verbruiken in huis. Bovendien betekent een besparing van water ook een lagere waterrekening en daardoor kan dan weer geld bespaard worden.

Manieren om water te besparen

Het besparen van water is helemaal niet moeilijk. Door simpelweg beter op te letten op ons eigen waterverbruik kan al een groot verschil gemaakt worden. Wanneer je bijvoorbeeld bij het wassen van je handen de kraan niet aan laat staan terwijl je het zeep in je handen wrijft realiseer je hiermee al meteen een besparing. In dit artikel willen we het echter hebben over een aantal slimme toepassingen die in huis gebruikt kunnen worden waarmee ongemerkt water bespaard kan worden. Met deze toepassingen hoef je niks in je gedrag aan te passen en verandert je leven in geen enkel opzicht. Toch bespaar je zonder dat je het doorhebt wel een flinke hoeveelheid water.

Waterbesparende toepassingen

De toepassingen waar we het over hebben zijn waterbesparende douchekoppen, kranen en huishoudelijke apparatuur. Tijdens het gebruik van een waterbesparende douchekop of kraan heb je als gebruiker totaal niet door dat deze minder water verbruikt. Veel mensen zijn zelfs van mening dat de douchekop voor een betere douche zorgt dan de normale variant die een stuk meer water verbruikt. Andere voorwerpen waarvan een waterbesparende variant verkrijgbaar is zijn wasmachines en vaatwassers. Sommige modellen van deze apparaten zijn niet alleen energiezuinig en verbruiken minder elektriciteit, maar gaan ook zuinig met water om. Door een wasmachine aan te schaffen die zuiniger met water omgaat wordt je was niet minder schoon en duurt het net zo lang om een was te draaien als voorheen. Toch ben je met het gebruik van dit apparaat ongemerkt water en energie aan het besparen.

Share.

Laat een reactie achter