Slotenmaker Rotterdam vertelt wanneer sloten aan vervanging toe zijn

0

Sloten voor onze woning vervullen een belangrijke functie. Sloten beveiligen ons huis en zorgen voor een veilig gevoel. Wonen met een veilig en prettig gevoel is zeer belangrijk en daarom is het niet slim om op sloten te besparen. Toch is het vervangen van sloten door een slotenmaker een kostbare investering die we niet onnodig willen toepassen. We hebben daarom de slotenmaker in Rotterdam gevraagd wanneer sloten nu precies aan vervanging toe zijn. Wanneer is het noodzakelijk om de sloten van onze woning te laten vervangen voor nieuwe sloten? Uit zijn reactie komen drie situaties naar voren waarin het vervangen van sloten noodzakelijk is.

Als het mechanisme niet meer werkt

De meeste sloten die voor woningen gebruikt worden in Nederland zijn cilindersloten. Een cilinderslot bestaat uit een cilinder met het slotmechanisme en daaromheen een behuizing. Door een sleutel in de cilinder te draaien worden er stiften, kogels of plaatjes verschoven in het mechanisme waardoor het slot geopend of gesloten kan worden. Wanneer dit mechanisme niet meer goed werkt dan is het slot aan vervanging toe. Overigens hoef je bij een cilinderslot vaak niet het gehele slot te vervangen. In de meeste gevallen is het mogelijk om enkel de cilinder van het slot te vervangen.

Als je niet weet wie er allemaal sleutels hebben

Een slot kan natuurlijk enkel veiligheid bieden wanneer alleen de mensen die een slot mogen openen een sleutel voor het slot hebben. Wanneer je bijvoorbeeld een sleutel verloren bent dan is de veiligheid van het slot gecomprimeerd. Dit kan bijvoorbeeld wanneer een ex nog een sleutel van je huis heeft en deze niet terug wil geven of wanneer je een nieuwe woning betrekt en je niet zeker kan weten of de oude bewoner alle sleutels heeft teruggegeven. In deze gevallen zijn sloten aan vervanging toe om de veiligheid te kunnen blijven garanderen. Net zoals bij een kapot mechanisme is het hier ook mogelijk om enkel de cilinder van het slot te vervangen.

Als de veiligheid niet meer optimaal is

Sloten zijn er om de veiligheid van je huis te verhogen. Om ervoor te zorgen dat er geen inbrekers zomaar binnen kunnen komen. Inbrekers worden echter steeds slimmer in de manieren waarop zij een slot open kunnen krijgen. De veiligheid van een ouder slot is vaak niet meer optimaal. Een goed voorbeeld hiervan is de beveiliging tegen de inbraakmethode kerntrekken. Nieuwere sloten zijn beveiligd tegen deze manier van inbreken door een kerntrekbeveiliging. Oudere sloten die niet voorzien zijn van deze beveiliging zijn door een handige inbreker in enkele seconden open te krijgen. In dit geval kan de beveiliging van de woning niet meer gegarandeerd worden en zijn de sloten aan vervanging toe.

Share.

Laat een reactie achter