Vier veroorzakers van overmatig stroomgebruik

0

Veel mensen spenderen meer geld aan hun energierekening dan noodzakelijk is. Wil je je maandelijkse rekening verlagen? Lees dan wat het hoge energieverbruik veroorzaakt!

Boiler
De grootste energieslurper is in de meeste huishoudens de boiler. Vooral een elektrische boiler met een inhoud van twintig liter of meer zorgt voor hoge energierekeningen. Per jaar kan dit oplopen tot een bedrag tussen de 400 en 500 euro. Bent u toe aan een nieuwe boiler of wilt u investeren in een besparing van energie? Dan is een zonneboiler of een zonneboilercombi een alternatief dat tot wel 50 procent minder energie verbruikt.

Wasdroger
Natuurlijk is het makkelijk en snel om kleding te drogen in een wasdroger, maar aan het apparaat zitten flinke nadelen. Zo is de droger niet alleen de nummer één veroorzaker van huisbranden, maar kost hij jaarlijks zo’n 150 euro aan energie. Gelukkig komen er steeds meer wasdrogers op de markt die milieuvriendelijker zijn en dus minder energie verbruiken. Het meest geldbesparend is echter om de was gewoon ouderwets aan de waslijn te hangen!

Apparaten op standby-stand
Van televisies tot wasmachines, van stereotorens tot laptops, zo’n beetje alle apparaten hebben een standby-stand. De kosten voor deze stand zijn in een gemiddeld huishouden zo’n 100 euro per jaar. Een simpele oplossing is uiteraard om apparaten volledig uit te schakelen als ze niet worden gebruikt.

Vijverpomp
Een waterval of een zuurstofpomp in je vijver ziet er leuk uit. Helaas staan deze apparaten vaak het hele jaar door aan en je voelt het wellicht al aankomen: dat kost behoorlijk wat energie! Hoe meer vermogen de pomp heeft, hoe hoger uiteraard het stroomverbruik is, maar gemiddeld liggen de kosten tussen de 100 en 200 euro per jaar.

Share.

Laat een reactie achter