Vijf goedkope manieren om je tuin op te leuken

0

Tuinen worden door veel mensen vooral als functioneel gezien. Voor weinig geld kun je de ruimte er echter ook nog eens leuk uit laten zien!

Makkelijk creatief zijn
Een voor- of achtertuin kan voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Je kunt er je kliko’s kwijt, parkeert er eventueel je fiets en kan er ’s zomers heerlijk in de zon zitten. Wat decoratie betreft kan het echter lastig zijn om iets te vinden dat je bevalt én niet in de weg staat. Dit hoeft echter helemaal niet zo moeilijk te zijn. Volg de vijf onderstaande tips op en binnenkort ziet je tuin er tip top uit. Want functionaliteit is belangrijk, maar het oog wil ook wat!

Maak een vuurplaats van een stapel bakstenen
Ben je gezegend met een ruime tuin met een stenen ondergrond, dan kun je makkelijk een gezellige plek te creëren om met familie of vrienden de zomeravonden door te brengen. Hiervoor heb je niet meer dan een stapel bakstenen en eventueel een vuurschaal nodig. Metsel de stenen in de vorm van je vuurschaal. Let op dat je onderin wel een gat vrijlaat voor drainage en hou bij het kiezen van de locatie van je vuurplaats rekening met de richting waar de rook heen zal waaien. Leg je vuurschaal in de gecreëerde bakstenen houder en voilá: je vuurplek is af!

Creëer een gezellige zithoek
Heb je een handige echtgenoot of vind je het zelf leuk om met een zaag en boormachine in de weer te zijn, overweeg dan eens om zelf een zithoek van pallets te maken. Deze kun je in allerlei varianten maken zodat hij precies op de plek in je tuin past die je in gedachten hebt. Geen idee hoe je aan de bouw moet beginnen? Klik hier om wat inspiratie op te doen!

Vrolijk je schutting op met knikkers
Op DailyBlog is een kunstige manier te vinden om iets bijzonders van je schutting te maken. En nog makkelijk ook! Het enige wat je nodig hebt is een boormachine en een zak knikkers. Boor gaten die net iets kleiner zijn dan de knikkers. Druk vervolgens een knikker in het gat en zorg dat deze goed vastgeklemd blijft zitten. Als de zon op de schutting valt, geeft dit een prachtig effect! Benieuwd hoe dat eruitziet? Klik dan hier voor het originele artikel van DailyBlog.

Bouw een plantenrek
Hou je van planten en bloemen, maar heb je de ruimte niet om al je favorieten te planten? Ga dan de hoogte in! Met een paar planken of houten kratjes kun je met een beetje fantasie makkelijk een plantenrek in elkaar zetten. Zorg wel dat je bouwwerk stevig is zodat het in de herfst niet omwaait. Maak het rek eventueel met schroeven of touw aan de schutting vast. Is je bouwwerk eenmaal af, dan kun je naar hartenlust planten of andere decoraties aan het rek toevoegen.

Voeg sfeervolle verlichting aan je tuin toe
Zit je ’s avonds graag nog even in de tuin, dan is het wel zo prettig als deze mooi verlicht is. Dit kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt. Vlecht bijvoorbeeld een streng kerstlampjes door de spijlen van de schutting of ga voor spotjes die voor een warme gloed over je tuin zorgen. Weet je niet precies wat je wilt? Google dan eerst wat rond en sla de foto’s van verlichting die je bevalt op je telefoon op. Laat deze bij een speciaalzaak zien en wie weet heeft ook jouw tuin binnenkort de verlichting van je keuze.

Share.

Laat een reactie achter