Vijf simpele recycletips

0

Thuis recyclen is veel makkelijker dan de meeste mensen denken. Je kunt zoveel meer doen dan alleen naar de glasbak gaan! Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Papier en plastic laten inzamelen
Een van de bekendere manieren van recyclen is door papier en plastic te verzamelen en dit tijdens de maandelijkse inzameling op de stoep te zetten. Doe het papier in kartonnen dozen en het plastic in de daarvoor bestemde dozen. Sommige steden hebben overigens ook een plek waar je je papier altijd kwijt kunt. Kijk voor meer informatie daarover op de website van je gemeente.

Batterijen inleveren
Een aantal grote supermarkten en elektronicazaken hebben tegenwoordig punten om batterijen in te leveren. Deze kunnen namelijk prima hergebruikt worden! Gooi je batterijen dus niet zomaar bij het vuilnis, maar hou ze apart en lever ze in. Geen idee waar je ze kwijt kunt? Op legebatterijen.nl vind je een overzicht van de beschikbare punten.

Recyclebare apparaten
Veel elektrische apparaten of bepaalde onderdelen hiervan kunnen hergebruikt worden. Vraag dus eerst eens in een elektronicazaak of zij interesse in je stukke broodrooster of oude telefoon hebben en gooi ze niet zomaar in je container!

De ja/nee sticker
Folders zijn een vorm van papierverspilling die je makkelijk kunt voorkomen. Door een ja/nee-sticker op je deur of brievenbus te plakken, zorg je dat je de folders niet meer ontvangt. Toch op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen? Op reclamefolder.nl kun je de folders digitaal bekijken!

Frituurvet doneren
Een praktijk die veel mensen nog altijd toepassen is het dumpen van frituurvet door het bijvoorbeeld door de wc te spoelen. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar kan ook nog eens voor opstoppingen in je wc of in het riool zorgen. Lever je frituurvet liever in bij inleverpunten! Dan wordt van je oude frituurvet biobrandstof gemaakt. Weten waar je flessen in kunt leveren? Kijk dan op frituurvetrecyclehet.nl.

Share.

Laat een reactie achter