De duurzaamste kleding

0

Wil je graag bewuster leven en dit naar de buitenwereld uitstralen? Draag dan duurzame kleding. Die is namelijk makkelijker te vinden dan je denkt!

Geen juten zakken
Bij duurzame kleding denken veel mensen meteen aan juten zakken of aan luxueuze producten waaraan een flink prijskaartje hangt. Het kan echter best zo zijn dat je al duurzame kleding in je kast hebt hangen, maar je dit helemaal niet weet. Ook sommige grote merken scoren namelijk relatief goed, zeker als het gaat om het energieverbruik voor het produceren van hun kleding en de energie die in hun winkels gebruikt wordt.

Eerlijke productie
Op Rankabrand.nl kun je precies zien welke merken of winkels goed scoren op het gebied van eerlijke productie en welke merken nog dingen kunnen verbeteren. Winkels en merken worden hier in vier categorieën ingedeeld: A t/m E. De letter A betekent dat een merk zich inzet om eerlijke producten te produceren en dat kopen hier dus een aanrader is. De letter E wil zeggen dat een merk of winkel nog veel werk te verzetten heeft.

Grote merken, lage scores
Opvallend is dat veel luxueuze merken zoals Givenchy, Louis Vuitton, Jimmy Choo, Prada en Fendi erbarmelijk slecht scoren. Hoewel er luxueuze, dure producten verkocht worden, scoren de bedrijven niet hoger dan een D of E. Winkels die een stuk beter scoren zijn bijvoorbeeld Monki, Cora Kemperman, Freitag, Komodo en Alchemist, die van Rank A Brand allemaal een A of B krijgen.

Duurzame info binnen handbereik
Staat er een middagje shoppen op de planning, maar heb je geen tijd om van tevoren een lijst van duurzame winkels te maken? Download dan de Eerlijk Winkelen app. Hiermee kun je per stad precies zien welke winkels een verantwoorde kop cappucino verkopen en waar je duurzame kleding shopt. Ook zie je in welke restaurants er met biologische producten gewerkt wordt en waar fair trade-producten verkrijgbaar zijn. Ideaal!

Share.

Laat een reactie achter