Tien tips om lang met kleding te doen

0

Veel vrouwen geven veel geld aan kleding uit en kopen bijna elke week wel iets nieuws. Het is echter ook mogelijk om hier net iets duurzamer mee om te gaan en daarom geven wij tien tips.

Koop kwaliteit
Als je wilt dat je kleding langer dan een paar maanden meegaat, is het goed om te investeren in kwaliteit. Dit betekent niet per se dat je honderden euro’s aan een goede broek uitgeeft, maar wel dat je in de gaten houdt dat je goede producten koopt die niet zomaar stuk gaan.

Ophangen en neerleggen
Let erop dat je kleding op de juiste manier opbergt. Hang rekbare truien, jurkjes of shirts bijvoorbeeld niet op, maar leg ze opgevouwen in de kast. Zo voorkom je dat je kleding uitrekt en niet meer mooi staat.

Sprays
Let erop dat je deodorant, parfum en haarlak niet over je kleding spuit. Dit kan namelijk vervelende vlekken veroorzaken die je er wellicht niet makkelijk meer uitkrijgt.

Koop gericht
Als je zomaar winkels binnenwandelt om even rond te kijken, is de kans groot dat je thuiskomt met allerlei dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Zorg dan ook dat je gericht winkelt en koopt wat je nodig hebt in plaats van wat je leuk vindt.

Reparaties
Leer hoe je basisproblemen met kleding kunt verhelpen. Zo voorkom je dat een blouse met een losse draad of een knoop te weinig achterin je kast belandt.

Goede basisstukken
Zorg dat je een goede basis aan kleding hebt waarop je voort kunt bouwen. Een goede spijkerbroek kun je bijvoorbeeld overal mee combineren en ook een net zwart jurkje is voor vele situaties praktisch.

Koop niet te modegevoelig
Probeer niet teveel dingen te kopen die nú hip zijn. Over een paar maanden zul je hier namelijk waarschijnlijk op uitgekeken zijn, en dus is het zonde om hier geld in te steken.

Was niet teveel
Zorg dat je kleding niet onnodig vaak wast. Bij elke wasbeurt slijt de stof van je kleding namelijk. Bekijk dus goed of een wasbeurt echt nodig voordat je een shirt in de wasmand mikt.

Gebruik waszakjes
Kleding wordt tijdens het wassen aardig door elkaar geschudt en door wrijving met de wastrommel en andere kleding kunnen vooral tere stoffen hierdoor snel slijten. Gebruik voor deze stoffen dan ook een waszakje, waarmee ze extra beschermd zijn.

Doneer kleding
Draag je sommige kledingstukken écht niet meer? Dan is het natuurlijk zonde om ze in je kast te laten hangen en kun je het beter een tweede leven geven. Doneer je kleding bijvoorbeeld aan Het Goed of gooi het in een van de kledingcontainers die vaak bij supermarkten te vinden zijn.

Share.

Laat een reactie achter