Bol.com tweedehands steeds succesvoller

0

Door de crisis neemt de tweedehands koop en verkoop toe en daar profiteert ook Bol.com van! Dagelijks worden hier tot wel 6000 producten tweedehands verkocht.

Succesvol concept
Het verkopen van spullen die mensen niet meer gebruiken wordt steeds populairder, zo blijkt uit cijfers. Op Bol.com melden zich steeds meer mensen die bijvoorbeeld hun boeken of dvd’s te koop aanbieden. Gemiddeld verdienen mensen zo’n vijftig tot zestig procent van de nieuwprijs terug en dagelijks worden 3000 tot 6000 artikelen tweedehands verkocht.

Weg met wegwerpcultuur
In De Telegraaf zegt Bol-directeur marketing Michel Schaeffer: ‘’Mensen hechten er meer waarde aan om een artikel een tweede leven te geven’’. De wegwerpcultuur die jaren heerste, waarbij je simpelweg weggooit wat je niet meer nodig hebt, komt daarmee tot een einde. Dit mede onder invloed van de crisis, maar ook doordat men steeds bewuster omgaat met spullen.

Zelf verkopen
Wil je ook spullen tweedehands aanbieden? Voor boeken en dvd’s is Bol.com een goede plek, aangezien deze site veel bezoekers trekt. Bol vraagt echter wel om een klein deel van de opbrengst van je spullen. Heb je andere artikelen in de aanbieding, dan is Marktplaats nog altijd een prima plek om ze aan de man te brengen!

Share.

Laat een reactie achter