De geschiedenis van het Wereld Natuur Fonds

0

Op Cheepa worden sinds kort prachtige WWF knuffels verkocht. Natuurlijk kent iedereen het Wereld Natuur Fonds, maar weet je waar de organisatie voor staat? Lees het hier!

Natuurbescherming
Het World Wide Fund for Nature, in Nederland het Wereld Natuur Fonds, werd in 1961 opgericht door bioloog Julian Huxley, directeur van The Nature Conservancy Max Nicholson, ornitholoog Guy Mountfort en natuuronderzoeker Peter Scott. De oorspronkelijke naam van de organisatie was het World Wildlife Fund en had als doel om diersoorten die met uitsterven worden bedreigd te beschermen. Al snel bleek echter dat om dieren te beschermen, ook hun omgeving hulp nodig had en dus werd de naam veranderd naar het World Wide Fund for Nature.

Vervuiling, grondstoffen, diversiteit
Kort na de oprichting van de organisatie in Zwitserland, verspreidde het WWF zich door wereldwijd afdelingen op te zetten. In Nederland gebeurde dit in 1962 en Prins Bernhard werd hoofd van de Nederlandse organisatie. Inmiddels is het WWF te vinden in ruim 60 landen en heeft de organisatie drie doelen: om vervuiling tegen te gaan, vernieuwbare grondstoffen te gebruiken en om diversiteit te bewaren in het dierenrijk.

Projecten en successen
Om haar doelen te bereiken, werkt het WWF aan talloze verschillende projecten. Zo vindt in Borneo de bescherming van orang oetangs plaats door afgeschermde gebieden te realiseren, aangezien in Borneo plannen zijn om grote stukken bos te kappen. In verschillende Afrikaanse landen wordt de jacht op olifanten tegengegaan en wordt gewerkt aan een uitbreiding van hun leefgebied. Meer lezen over de tientallen projecten van het WWF? Klik hier om naar de Projecten-pagina te gaan!

Wil je doneren aan het Wereld Natuur Fonds, maar niet vastzitten aan een maandelijkse afschrijving? Met een WNF Skip abonnement bepaal je zelf of en wanneer je wilt doneren. Klik hier om hier meer over te lezen.

Share.

Laat een reactie achter