Handel in Tweedehands Games

0

‘Handel in tweedehands games is essentieel voor de consolemarkt.’ zegt games-analist Michael Pachter. Deze opmerking maakt hij naar aanleiding van geruchten dat tweedehands games onspeelbaar zouden worden op de nieuwe generatie consoles.

Al jaren probeert de gameindustrie een graantje mee te pikken van de verkoop op tweedehands games. Zo is er allerlei restrictieve DRM op de singleplayer en vergen sommige games een online pass om aan het multiplayer gedeelte te kunnen deelnemen. Niet handig, zo vindt Pachter.

‘Een ban op tweedehands gameverkopen zou de game industrie desintegreren.’ zegt Michael Pachter. Handel in gebruikte games is en zal altijd een hot topic blijven in de industrie. Pachter herhaalde zijn overtuiging dat het blokkeren van gebruikte games in next-gen consoles een slechte zet van de kant van de console fabrikanten zou zijn.

Hoewel veel ontwikkelaars zich hebben uitgesproken tegen gebruikte games, deelt niet iedereen in de industrie deze opvatting. Volgens Michael Pachter zei Sony Computer Entertainment America president Jack tretton tegen het idee van het blokkeren van gebruikte games zijn.

Tretton beweert tegen het blokkeren van gebruikte spellen in de next-gen game consoles te zijn. Hij vindt het geweldig dat klanten deze tweedehands spellen kunnen kopen. Jack Tretton is van mening dat het anti-consument is om zo’n blokkatie te lanceren. Pachter merkte wel op dat Tretton voor zichzelf sprak, en dat Sony Japan wellicht anders over het onderwerp denkt.

Share.

Laat een reactie achter