Hoe moet ik onderhandelen?

0

Iedereen heeft die vriend die altijd de mooiste kleren draagt, het trendy, mooi ingerichte appartement heeft maar toch niet zoveel geld lijkt uit te geven. Hoe doet hij het? Kent hij al de winkeleigenaars? Wat is zijn geheim? Hij heeft geen geheim, hij is gewoon zeer getalenteerd in een kunst die weinig mensen beheersen: onderhandelen.

Misschien bent u te beschaamd om af te dingen, maar voor sommigen is dit een aangeboren talent. Er is echt geen truc, je hoeft alleen te weten wat te doen, wat te zeggen, en hoe te handelen. Lees dit en krijg voortaan de beste aanbiedingen.

Weet waar te winkelen
Er is een tijd en een plaats voor afdingen. Ga bijvoorbeeld niet afdingen over de prijs van een appel in de lokale supermarkt. Afdingen is het meest effectief bij een kleine zelfstandige winkel, een speciaalzaak, een magazijn, en in het bijzonder op een rommelmarkt.

Doe je huiswerk
Weet voordat u probeert af te dingen de prijs waarvoor uw gewenste product gemiddeld verkocht wordt, zodat u geen kat in een zak koopt.

Mankementen
Een van de manieren om een betere prijs te krijgen is als u een fout of gebrek weet te vinden bij het product, zoals een scheur in een shirt of een vlek op een broek.

Hoe laag kun je gaan?
Start met iets lager te bieden dan je maximale prijs en onderhandel dan verder met de verkoper. Suggereer een prijs die laag genoeg is om nog ruimte over te laten tussen uw maximale prijs en de te betalen prijs, maar niet zo laag dat het belachelijk is en zelfs beledigend voor de verkoper kan zijn. Want uiteindelijk zal dit uw zaak niet helpen.

Een zeer effectieve manier om af te dingen is om te vermelden dat u het product elders hebt gezien tegen een lagere prijs. Verkopers zullen niet willen dat de verkoop naar een andere winkel gaat.

Kijk goed rond
Als je onderhandelt over de prijs en probeert een betere deal te krijgen, en de verkoper geeft niet thuis, draai je om en verlaat de winkel.

De meeste verkopers zouden liever minder geld verdienen op een verkoop dan een verkoop helemaal verliezen, dus de kans bestaat dat de verkoper van gedachten verandert. Als je het product aan het eind van de dag echt wil ga je gewoon terug naar de winkel en koop je het alsnog.

Blijf koel
Doe niet alsof je op zoek bent naar het item dat je “koste wat kost moet hebben.” De verkoper zal u geen betere deal geven omdat hij weet dat je waarschijnlijk de normale prijs zal betalen.

Het is makkelijker om te onderhandelen voor een groep producten in plaats van slechts een product.

Juiste tijd
De beste tijd om af te dingen is aan het eind van de dag, als winkels of marktplaatsen op het punt staan om te sluiten. Als je op een rommelmarkt bent, ga naar de minst drukke stal – de verkoper is meestal eerder bereid om een toegift te doen als hij niet zo’n drukke dag heeft gehad.

Als u een tijdelijke markt bezoekt die is voorzien van reizende kooplieden, ga dan op de laatste dag dat de markt open is – handelaren willen zich dan meestal ontdoen van hun koopwaar, zodat ze minder hoeven te verzenden of extra voorraad moeten aanhalen.

De klant heeft altijd gelijk
Deze truc is het meest effectief met een grote aankoop, zoals een computer of een auto. Als de verkoper slim is, zal hij beseffen dat als u een keer een grote aankoop doet dat hij u waarschijnlijk een klant voor het leven maakt. En daarnaast de positieve reacties die u doorgeeft over de winkel aan uw familie en vrienden.

Experimenteer met deze ideëen en gebruik ze in uw voordeel. U bent de klant daarom zeer waardevol voor de verkoper.

Share.

Laat een reactie achter