IKEA start met tweedehands verkoop

0

Zweedse woonwinkel IKEA is de afgelopen maanden stilletjes begonnen met de verkoop van tweedehands artikelen! Vestigingen in Heerlen in Barendrecht bieden deze mogelijkheid.

Doorverkopen
Het tweedehands verkopen van spullen wordt wereldwijd steeds populairder. Ook IKEA merkte deze trend op en besloot daarom te beginnen met het verkopen van tweedehands IKEA-producten. Mensen kunnen hun spullen nu in enkele IKEA-vestigingen kwijt, waarna de winkel de producten zelf doorverkoopt.

Ongestoffeerd
Niet alle IKEA-producten komen in aanmerking voor het tweedehands doorverkopen. Gestoffeerde meubels worden bijvoorbeeld niet aangenomen en ook matrassen kun je niet terugbrengen naar de winkel. IKEA-woordvoerder Mark Ogertschnig legt uit: ‘’Gemiddeld leveren de oude meubels hun eigenaren zo’n 30 procent van de nieuwprijs op. Dit wordt uitbetaald middels een tegoedbon die in alle vestigingen kan worden gespendeerd.’’

Procedure
Natuurlijk zijn er enkele regels verbonden aan het inruilen van je oude IKEA-meubels. Voordat je het product naar de winkel brengt, moet je eerst contact opnemen met IKEA om te bekijken of zij je meubel willen aannemen. Je stuurt de winkel een aantal foto’s, waarna IKEA binnen een week laat weten welke prijs ze bereid zijn te betalen. Ga je akkoord met het aanbod, dan moet je het product binnen twee weken bij de winkel langsbrengen.

Share.

Laat een reactie achter