Leer kinderen over geld

0

Je zou verbaasd zijn over de ideeën die je kinderen al hebben opgepikt over geld. De meeste kinderen ontwikkelen al door alleen maar naar je te kijken.

Als je altijd bij een geldautomaat staat, zouden je kinderen kunnen denken dat een eindeloos aanbod aan geld wordt uitgespuugd door een machine in de muur. Of als u een kaart gebruikt, kunnen ze geloven dat een rechthoekig stuk plastic alles is wat u nodig hebt om in de supermarkt een volle tas met boodschappen te krijgen.

Deze dagen zien kinderen steeds minder bankbiljetten en munten. Voor de meesten van ons is de tijd om thuis te komen met een pakket bankbiljetten allang vervlogen. Terwijl u nog steeds ‘over-the-counter’ kunt bankieren, kiezen velen van ons om geld elektronish en online te beheren. En onze portemonnee zit vol met plastic kaarten die we in een machine stoppen om de boodschappen, een paar nieuwe schoenen of de telefoonrekening te betalen.

Dus, hoe verklaart u nou het concept van geld aan je kinderen, dat je geld moet verdienen en het vervolgens gebruikt om te betalen voor goederen en diensten.

Begin thuis wanneer ze jong zijn!

Er zijn veel eenvoudige activiteiten en spellen die u kunt spelen die u zullen helpen uw kinderen uit te leggen wat geld is, wat de waarde ervan is en hoe het werkt.

Laat ze het geld zien!
Laat uw kinderen zien hoe de verschillende munten en bankbiljetten eruit zien. Dit zal hen helpen leren wat geld is. Verzamel munten van 5 cent, 10 cent, 20 cent, 50 cent en een en twee euro munten en laat uw kinderen ze regelmatig vasthouden en ermee spelen.
Wijs op de andere kleur, vorm, grootte en het gewicht van de munten.
Laat ze ook de biljetten zien – zelfs de paarse 500 euro die velen van ons niet vaak zien!

Leer uw kinderen de waarde van geld.
Uw kinderen onderwijzen over de waarde van geld is een beetje moeilijker!
U kunt gebruik maken van de verschillende attributen van munten (kleur, grootte, vorm en gewicht) om hen te helpen leren dat elke munt een andere hoeveelheid geld waard is.
U kunt ook gebruik maken van munten om een optel spel te spelen.
Zo laat u ze zien hoeveel 10-cent stukken een 50-cent stuk vormen. En zo zijn er veel verschillende combinaties uit te proberen.
Laat ze zien wat geld kan kopen. Maar zorg ervoor dat u gebruik maakt van voorbeelden die ze kunnen begrijpen. Bijvoorbeeld, een euro koopt een banaan. Tien euro koopt tien bananen. (Ok – misschien zijn bananen niet zo duur, maar je begrijpt het punt!)

Laat uw kinderen zien hoe geld werkt.
Een van de eenvoudigste manieren om kinderen te laten zien hoe geld werkt is om ze mee uit winkelen te nemen.Neem ze mee naar de supermarkt en laat ze helpen artikelen te selecteren uit de schappen.
Zorg ervoor dat je geld in uw portemonnee hebt. En laat bij de check-out uw kinderen het geld aan de kassierster geven en laat ze het wisselgeld tellen.
Thuis kun je winkeltje spelen met je kinderen. Gebruik producten uit de voorraadkast en speel omstebeurt klant en kassierster!

Share.

Laat een reactie achter