Recordbrekend jaar voor tweedehands lijn Oxfam

0

Kringloopwinkel Oxfam genoot dit jaar een record brekende golf in sales sinds de Britten de trend voor vintage kleding omarmen. De internationale organisatie zag een stijging van 7% in de verkoop van zowel heren-als dameskleding, oplopend tot £ 89.9 miljoen, een recordjaar voor het goede doel.

Succes in de verkoop is gedeeltelijk te wijten aan de introductie van de nieuwe Oxfam online winkel, die heeft geleid tot 24% meer inkomen dan vorig jaar.

Zoals alle grote modezaken heeft Oxfam haar eigen kijkboek, waarin hun foto’s van vintage trends te zien zijn. Hun A/W ’12 collectie bestaat uit een reeks van zachte leersoorten met mooie patronen en sierlijke bloemen, ideaal om uw winter garderobe mee te starten.

Fee Gilfeather van Oxfam zei: ‘Na vele tientallen jaren op de Britse high street hebben we enorm veel geleerd over wat mensen zoeken en blijven we de winkelervaring voor onze klanten evolueren.

‘Tweedehands en vintage kleding biedt niet alleen shoppers de mogelijkheid om designer merken, individualiteit en kwaliteit te kopen tegen high-street prijzen, maar de mogelijkheid om tegelijkertijd het goede doel te steunen, iets dat in de afgelopen jaren meer en meer is gaan resoneren met de Britse shoppers.

Oxfam heeft nu een showroom van uitgekozen stukken waar stylisten afzonderlijke items van kunnen lenen om de perfecte finishing touch te creëren.

Zoals gemodelleerd door de stijlvolle Olsen tweeling, Kate Moss en Alexa Chung, is de vintage look hotter dan ooit, dus door over te schakelen van uw favoriete modewinkels naar liefdadigheid winkels, kunt ook u binnenkort over een aantal retro stukken beschikken, terwijl u doneert aan een goed doel. Een win-win situatie, en een perfect excuus voor de uitgaven aan deze echt stijlvolle mode.

Share.

Laat een reactie achter