Slim geld sparen

0

Geld opzij zetten vindt niet iedereen even gemakkelijk. Sparen wordt eenvoudiger als u één of meerdere van onderstaande tips in de praktijk brengt!

Automatisch sparen
Een bedrag naar uw spaarrekening overmaken lijkt misschien eenvoudig, maar dat geldt niet voor mensen die moeite hebben met sparen. In plaats van een handmatige overboeking kunt u ervoor kiezen periodiek en automatisch een bepaald bedrag op uw spaarrekening te laten storten. Heeft u de mogelijkheid om online te bankieren, dan kunt u dit in de meeste gevallen via uw online bankaccount regelen.

Let op de rente
De ene bank biedt hogere rentevergoedingen dan de andere bank. Vergelijk daarom spaarrekeningen van verschillende banken voordat u een beslissing neemt. In economisch zware tijden kunnen de rentepercentages tegenvallen. Op zulke momenten is een zorgvuldig gemaakte keuze nog belangrijker.

Sparen voor uw kinderen
Kleine kinderen worden groot, en dat betekent dat ze op een dag om zak- en kleedgeld zullen vragen, een dure studie zullen volgen en aan autorijlessen willen beginnen. Zelfs als u nu nog geen idee heeft in hoeverre en in welke mate u uw kind in de toekomst financieel zal steunen: alvast beginnen met sparen kan nooit kwaad. Diverse banken bieden rekeningen aan voor kinderen. U kunt bijvoorbeeld maandelijks een vast bedrag op deze bank- of girorekening storten en zelf bepalen of en wanneer uw kind de bijbehorende pinpas ontvangt.

Spaart u ook zegeltjes?
Bij de Albert Heijn kunt u het hele jaar door zegeltjes sparen. Bij iedere euro die u uitgeeft kunt u één zegel van 10 eurocent kopen. Een vol boekje kost u 49 euro, en levert u 52 euro op. Het lijkt weinig, maar het fijne aan de zegels is dat u haast ongemerkt geld spaart. Deze zegels zijn niet te verwarren met de gratis spaaracties, hoewel deze wél weer van pas kunnen komen als u wilt consuminderen. Er zijn namelijk supermarkten die acties hebben om te sparen voor gratis boodschappen.

Ouderwets spaarvarken
U kent het vast wel: een portemonnee vol met muntjes van 5 en 10 cent waar u maar niet van af lijkt te komen. Met een spaarpot in huis heeft u voor u het weet een leuk bedrag bij elkaar. En vindt u het de moeite niet waard de inhoud naar de bank te brengen, dan komt u in elk geval nooit kleingeld tekort voor de parkeermeter of de collectant van een goed doel.

Share.

Laat een reactie achter