Tien topspaartips – deel 1

0

Een kleine buffer op je spaarrekening kan in noodgevallen goed van pas komen. Maar hoe bouw je het bedrag hier zo efficiënt mogelijk op? Wij geven tien tips!

Financiële kaart
Een goede manier om met sparen te beginnen is om je financiën in kaart te brengen. Schrijf eens op wat je maandelijks verdient en waar je geld aan uitgeeft; dit biedt je inzicht in wat je maandelijks overhoudt en eventueel kunt overmaken naar je spaarrekening.

Begin klein
Als je eenmaal weet wat je maandelijks kunt sparen, hoef je niet meteen grote bedragen opzij te leggen. Hoe meer last je van het sparen hebt, hoe groter de kans immers is dat je later geld van je spaarrekening terugboekt en daar schiet je alsnog niks mee op.

Bespaar op vaste lasten  
Hou je maandelijks weinig geld over, dan is het wellicht de moeite waard om je vaste lasten eens onder de loep te nemen. Heb je dat abbonnement bij de sportschool of die extra zenders op je televisie écht nodig? Zonder extra’s die je eigenlijk niet gebruikt kun je wellicht meer sparen.

Houd je aan je planning
Mocht je een spaarplan gemaakt hebben, zorg dan dat je je hieraan houdt. Hou hierbij je doel om te sparen in het oog; is dat extra jurkje bij H&M je écht zoveel waard dat je een week of twee niet voor je droomreis kunt sparen?

Ruim verleiding uit de weg
Je wordt overal constant getriggerd om geld uit te geven door reclames, aanbiedingen enzovoorts. Ga dit zo veel mogelijk uit te weg door bijvoorbeeld geen nieuwsbrieven van webshops te openen en niet zomaar rond te surfen op Bol.com.

Share.

Laat een reactie achter