Tien topspaartips – deel 2

0

Iedereen wil graag een leuk bedrag op zijn spaarrekening, maar hoe krijg je dit voor elkaar? Hierbij het tweede deel van onze tien tips.

Maak gebruik van voordeeltjes
Wat je vaste lasten betreft is het natuurlijk wél handig om gebruik te maken van aanbiedingen. Hou bijvoorbeeld de folders van Albert Heijn en C1000 in de gaten; hierin vind je vaak kortingen die euro’s van je wekelijkse uitgaven af kunnen halen.

Kies de juiste spaarrekening
Spaar je op een hiervoor bestemde rekening, zorg dan dat dit een zo voordelig mogelijke is. Bekijk bij welke bank je de meeste rente op je spaarbedrag ontvangt en welke bank leuke extra’s biedt!

Spaar onbewust
Houd je maandelijks heel weinig over of vind je het gewoon lastig om één keer per maand 20 euro over te maken? Spaar dan onbewust! Laat een paar keer per maand kleine bedragen van je rekening afschrijven; bijvoorbeeld 3,50 op de 3e van de maand, 6,50 op de 16e en een tientje op de 25e. Dit zijn bedragen die je amper mist, maar samen maken ze toch die twintig euro!

Verkoop onnodige spullen
Mensen hebben vaak meer spullen dan ze nodig hebben. Het is dan ook de moeite waard om eens op je zolder te kijken wat je kunt missen, of je boekenkast uit te mesten. Tegenwoordig kun je spullen makkelijk online verkopen, maar misschien is het ook leuk om eens een rommelmarkt te draaien!

Laat pasjes thuis
Als in je portemonnee een pinpas zit van een rekening waar geld op staat, is het verleidelijk om hiermee dingen te kopen. Wil je geld besparen tijdens een middag shoppen, dan kan dat gemakkelijk door alleen een bepaald bedrag in cash mee te nemen. Op die manier kún je niet anders dan weinig geld uitgeven.

Share.

Laat een reactie achter