De Beste Tips voor het Kopen van een Tweedehands Smartphone

0

Het kopen van tweedehands-technologie is een geweldige manier om geld te besparen, het tempo waarmee technologische ontwikkelingen plaatsvinden garandeert dat de tv’s, camera’s en telefoons van gisteren in een mum van tijd een groot deel van hun oorspronkelijke waarde verliezen. Maar deze vooruitgang is ook de grootste reden om een tweedehands tech aankoop zorgvuldig te overwegen, je moet er nog steeds voor zorgen dat je krijgt waar je voor betaalt, en dat het past bij uw persoonlijke behoeften.

Controleer of er een garantie is
Dit geldt voor alle gadgets die je koopt, nieuw of oud, maar met tweedehands aankopen zijn er zijn geen impliciete garanties. De meeste fabrikanten bieden een garantie van 12 maanden met nieuwe smartphones, dus als je deze telefoon particulier koopt, kijk of je de originele aankoopbon van de verkoper kan krijgen.

Bedrijven die gerenoveerde telefoons verkopen kunnen ergens tussen de drie en twaalf maanden garantie aanbieden, maar u moet wel even dubbelchecken voordat u uw geld uitgeeft.

Vergeet niet dat reviews oud kunnen zijn
Velen van ons wenden zich tot expert reviews voordat we een nieuwe tv, computer of smartphone kopen maar u moet rekening houden dat deze recensies tijdgevoelig zijn. Als een recensent beweert dat een bepaald product “het beste dat we ooit hebben gezien is”, of “de snelste prestaties heeft”, moet u niet vergeten dat deze reviews in vergelijking staan met andere producten die op hetzelfde moment uitgegeven werden. Als er een jaar is verstreken sinds deze onderzoeken zijn gepubliceerd, is er een grote kans dat deze telefoon is niet langer de beste of de snelste is.

Probeer feiten te beoordelen die niet tijdgevoelig zijn, zoals de kloksnelheid van de processor of de kwaliteit van de camera, en lees elke review die zou kunnen wijzen op sterke of zwakke punten.

Ken uw besturingssystemen
Smartphones zijn als kleine computers, en wat ze voor u kunnen doen is allemaal gebaseerd op het besturingssysteem waar ze op draaien. Runt de telefoon die u zoekt op het Google Android-systeem, of maakt het gebruik van het Nokia Symbian systeem, Apple’s iOS of BlackBerry? Als u dit weet en de mogelijkheden van elk systeem hoeft u niet bang te zijn dat u een telefoon koopt die niet zal doen wat je ervan verlangt.

Zorg ervoor dat je alle accessoires krijgt
Of u nu een telefoon particulier via eBay of gerenoveerd van een winkel koopt, zorg ervoor dat je alle kabels en opladers die je nodig hebt krijgt. Vooral bij oudere telefoons, als u de oplader niet bij de telefoon krijgt kan het moeilijk zijn om deze op te sporen aangezien die niet meer uitgegeven worden.

Bezint eer gij begint
Dit laatste punt is een tweedehands no-brainer. Neem een kijkje naar de telefoon voordat je je geld uitgeeft. Maak kennis met de verkoper, zet de telefoon aan, maak een telefoontje, laad een webpagina. Zorg ervoor dat je krijgt waar je voor betaalt, want, terwijl veel mensen een oudere telefoon verkopen alleen om te upgraden naar het nieuwste model, zijn er genoeg mensen die een telefoon trachten te verkopen met een mankement.

Share.

Laat een reactie achter