Tweedehands kopen steeds populairder

0

Misschien heeft het met de crisis te maken: tweedehands kopen wordt steeds populairder! Dit blijkt uit een onderzoek van Jurkjes.nl.

Prijs weegt zwaar
De populaire vintage kledingwinkel Jurkjes.nl onderzocht hoe vrouwen keuzes maken bij het shoppen. Hieruit is gebleken dat tweedehands kopen bij steeds meer vrouwen vanzelfsprekend is! Vrouwen zijn de afgelopen jaren bewuster gaan winkelen en kiezen voor kleding die makkelijk combineerbaar is. Driekwart van de vrouwen geeft aan dat de prijs van een kledingstuk zwaarder weegt dan het merk.

Verstandig shoppen
Tweedehands shoppen is alleen maar makkelijker geworden door de opkomst van sites als Marktplaats, maar ook online vintage winkels en grote fysieke winkels zoals Het Goed. Waarom zou je immers honderden euro’s aan kleding uitgeven als je er voor een paar tientjes ook goed uit kunt zien? Bovendien gaat de winst die tweedehands winkels maken vaak naar een goed doel, wat meeweegt bij de keuze voor tweedehands kleding.

Meer voor minder
Opvallend is dat hoewel vrouwen meer tweedehands zijn gaan winkelen, ze niet minder zijn gaan uitgeven. Tweedehands winkelen wordt dus niet per se gedaan om geld te besparen, maar om zo veel mogelijk uit een budget te kunnen halen. Luxe kleding wordt door vrouwen alleen nog gekocht voor speciale gelegenheden; in het dagelijks leven gaan vrouwen voor simpel en betaalbaar.

Share.

Laat een reactie achter