Vijf tips om succesvol tweedehands te verkopen

1

Iedereen heeft wel oude spullen te staan die hij liever kwijt dan rijk is. Het is dan praktisch om ze op sites als Bol of Marktplaats te verkopen. Maar hoe pak je dit goed aan?

Zorg voor duidelijke informatie
Als je spullen verkoopt, willen mensen alvorens ze een bod doen graag weten wat ze kunnen verwachten. Het is dan ook verstandig om een duidelijke advertentie te schrijven die is voorzien van de nodige informatie. Vermeld bij een camera bijvoorbeeld het aantal megapixels en hoeveel hij gebruikt is en bij een kledingkast hoe breed, hoog én diep deze is.

Maak goede foto’s
Mensen willen zien wat ze kopen en dus is het belangrijk dat dit op foto’s goed wordt overgebracht. Dit gaat het beste als je meerdere foto’s plaatst die bij daglicht zijn gemaakt. Fotografeer schoenen bijvoorbeeld van voor-, zij-, achter- en onderkant voor een zo volledig mogelijk beeld. Zorg er bij een tas voor dat je ook de binnenkant, die vaak het snelst slijt, laat zien.

Wees bereikbaar
Advertenties waarbij telefoonnummers vermeld zijn worden komen vaak betrouwbaarder over. Mensen kunnen je per telefoon makkelijk bereiken wanneer ze vragen hebben en dit is erg handig. Zo hebben ze namelijk direct antwoord en weten ze of ze een deal kunnen sluiten of toch nog even verder willen zoeken.

Reageer op e-mails
Veel mensen sturen een e-mail in plaats van even te bellen. Wanneer je online spullen verkoopt is het dan ook goed om dagelijks even te controleren of je nieuwe berichten hebt. Is dit het geval, zorg dan dat je meteen even reageert. Vaak zijn mensen met meerdere verkopers in onderhandeling en kopen ze bij de eerste persoon die reageert!

Zorg voor een goede afhandeling
Heb je een product verkocht en staat het geld op je rekening, zorg er dan ook voor dat je het product zo snel mogelijk naar iemand verstuurt. Veel mensen zijn bang om belazerd te worden en dus wekt het argwaan op als ze een week of langer op een product moeten wachten. Hoe sneller je dat boek of die sjaal op de post doet, hoe beter je als verkoper overkomt en hoe groter de kans dat meer mensen bij je willen kopen.

Share.

1 reactie

  1. Zelf ben ik ook bezig geweest met kleren verkopen, daarbij heb ik gemerkt dat alle informatie, duidelijke foto’s en het juiste moment van plaatsen heel belangrijk is. Als u verder zit te kijken naar afnemers kunt u ook kijken naar bedrijven die dit opkopen, ook een tip.

Laat een reactie achter