De schoonste energiebedrijven van Nederland

0

Uit de jaarlijkse berekening van de Consumentenbond blijkt dat Eneco het schoonste energiebedrijf van Nederland is. Minder groen bezig? Essent en Nuon.

Impact op het milieu
Ieder jaar wordt door de bond, Greenpeace, Natuur en Milieu en Hivos bekeken welke energiebedrijven duurzaam werken. Dit wordt beoordeeld op basis van duurzame investeringen en de keuzes die het bedrijf maakt qua energiebronnen. Bovendien wordt gekeken welk bedrijf de meeste positieve en negatieve impact op het milieu heeft. De energiebedrijven worden vervolgens opgedeeld in drie categorieën: koplopers (score 6 of hoger), de grijze middenmoot (score 4,5 tot 6) en hekkensluiters (score lager dan 4,5).

Energie wordt groener
Over het algemeen gaat het de goede kant op met de energieleveranciers. In totaal wordt de impact die zij op het milieu hebben namelijk kleiner. Meer bedrijven dan vorig jaar scoren daarbij een voldoende in het onderzoek, wat erop wijst dat bedrijven wel degelijk bezig zijn met hun groene imago. Uit de beleidsplannen van sommige bedrijven die nog niet voldoende scoren blijkt bovendien dat er plannen worden gemaakt voor verbeteringen.

Eneco aan kop
De koplopers op de lijst van dit jaar zijn Huismerk Energie, Windunie, Raedthuys (Pure Energie), Geenchoice, Qurrent, HVC Energie, Kas Energie, Innova en Eneco. Binnen de grijze middenmoot vallen Main Energie, Robin Energie, de Nederlandse Energie Maatschappij, Qwint, Electrakabel, E.on, Oxxio, De Groene Belangenbehartiger, Anode Energie, Budget Energie en Energiedirect.nl. Hekkensluiters zijn Vattenfall (Nuon), Delta, Essent en Atoomstroom.

Groen kan groener
Uit het onderzoek wordt duidelijk dat zelfs energieleveranciers die beweren groen bezig te zijn, nog wel wat verbetering kunnen gebruiken. Mocht je op basis van deze informatie overigens over willen stappen naar een andere energieleverancier, dan biedt de Consumentenbond hulp. Met behulp van de Energievergelijker kun je precies zien welke maatschappij het beste bij jouw situatie en wensen past.

Share.

Laat een reactie achter