Je telefoon voorbereiden op tweedehands verkoop

0

Als je je telefoon tweedehands wilt verkopen, zul je eerst je persoonlijke gegevens moeten verwijderen. Hoe je dit doet? Dat je lees je in dit artikel!

Bescherm je gegevens: reset je telefoon
Steeds meer mensen kopen en verkopen hun telefoons online. Een nieuwe iPhone is immers schreeuwend duur en door hem tweedehands te kopen, bespaar je al gauw ruim de helft van de prijs! Hoewel Android-telefoons iets goedkoper zijn, geldt ook hier dat je een boel geld kunt besparen door Marktplaats af te speuren in plaats van meteen naar je provider te rennen. Wil je je telefoon verkopen, dan is een reset nodig. Dit werkt op elke telefoon anders en de reset van de twee populairste telefoons van het moment lichten we hieronder toe.

Je iPhone resetten
Het resetten van je iPhone is niet al te ingewikkeld en verloopt kort gezegd in drie stappen. Deze stappen zijn:
1. Een reservekopie van je gegevens maken. Sla alle gegevens op je iCloud of iTunes op door via Instellingen naar iCloud en vervolgens Reservekopie te klikken. Druk nu op ‘Maak een reservekopie’. Al je foto’s, documenten en instellingen worden nu opgeslagen. Hierdoor kun je ze in de toekomst eventueel makkelijk op je nieuwe iPhone zetten.
2. Log uit op iCloud. Ga wederom naar je Instellingen, klik op iCloud en selecteer Log uit. Bevestig je keuze door nogmaals op Log uit te drukken.
3. Wis de inhoud en instellingen van je telefoon. Maak je geen zorgen: doordat je je gegevens al op je iCloud hebt opgeslagen, gaat er niets verloren! Ga naar Instellingen, Algemeen en Stel opnieuw in en selecteer Wis alle inhoud en instellingen. Je iPhone wordt nu volledig leeggehaald en start automatisch opnieuw op. De nieuwe eigenaar van de telefoon kan er nu mee aan de slag.

Je Samsung resetten
Ook het resetten van een Android-telefoon is simpel en verloopt als volgt.
1. Maak een back-up van je gegevens. De meest efficiënte manier om alle gegevens van je Samsung op te slaan is door Samsung KIES te gebruiken. Dit is namelijk de enige methode waarmee je zowel je Contacten & Agenda als Afbeeldingen & Video’s, Muziek en je sms- en belgeschiedenis op je computer kunt zetten. Je kunt de back-up maken door Samsung KIES op je computer te installeren en je telefoon vervolgens door middel van de kabel op de computer aan te sluiten. Selecteer nu Back up/Restore en de back-up wordt gemaakt.
2. Ga nu naar je Instellingen en klik op Privacy, waarna je Fabrieksinstellingen herstellen selecteert. De telefoon wordt nu leeggemaakt en is klaar voor een nieuwe eigenaar.

Wil het resetten van je telefoon op basis van bovenstaande beschrijving niet lukken? Ga dan even langs bij een van de winkels van je provider. Medewerkers kunnen je probleem vaak binnen enkele minuten verhelpen.

Share.

Laat een reactie achter