Kopen van een tweedehands camera – Waar op letten?

0

Het kopen van een gebruikte camera kan u heel wat geld besparen, als je het goed doet. Als je een prachtige werkende camera koopt heb je een geweldige deal. Maar, als je echt een oude, in elkaar geslagen camera koopt die op een steenworp afstand van de dood ligt, gooi je je geld weg. Je kunt niet echt veel zeggen over de kwaliteit van een gebruikte camera door er alleen naar te kijken. U moet grondig onderzoek doen:

1. Controleer de aansluitingen
Geheugenkaartsleuven en stekkerverbindingen zijn altijd het eerste na te gaan omdat ze zo vaak gebruikt worden. Meestal pluggen mensen hun camera vluchtig in en uit en dit kan leiden tot slijtage en scheurschade aan de aansluitingen. Test de verbindingen en controleer hoe stevig de kabels zitten. Niet alle problemen zijn zichtbaar. Daarom is het beter om de camera fysiek te testen op een monitor om te zien of de geringste beweging het verschil maakt tussen een werkende en een niet-werkende connector.

2. SLR lenzen
SLR camera lenzen zijn veranderlijk en als de camera veel is gebruikt kan het zijn dat het slot van de lens versleten en zwak is. Test voordat je een aankoop doet om te controleren of de lens stevig op zijn plaats blijft.

3. ‘Schoen’adapter
Omdat de zogenaamde schoenadapter voor veel toevoegingen wordt gebruikt, zoals flitsen, kan het ook worden versleten. Als mensen werken hebben ze altijd haast en dit kan schade veroorzaken. Geen grote schade, maar verzwakte verbindingen die erger worden naarmate de tijd vordert.

4. LCD-scherm
Controleer of het scherm beschadigd is. Zorg ervoor dat het goed werkt en een waarheidsgetrouwe weergave is van wat er wordt gezien. Je wilt niet dat het er mooi uitziet op je scherm en dan er compleet anders uit komt te zien wanneer je de foto’s op je computer uploadt.

5. Beeldsensor
Neem een paar foto’s op de camera en zet deze op een computer om te controleren of de beeldsensor goed werkt. Zo niet, dan is de gebruikte camera niet waard om te kopen.

6. Krassen
Zorg ervoor dat de buitenkant van de camera niet vol deuken of plekken zit. Controleer ook de lenzen op krassen want dit zal invloed hebben op uw foto’s.

Gerenoveerde camera’s
Sommige fabrikanten en winkels verkopen gerenoveerde camera’s. Deze camera’s zijn verbeterd door professionals en een aantal van hen komen met beperkte garanties. Je zou deze optie kunnen overwegen omdat alle grote problemen zijn onderzocht door een pro. En als ze hadden het mis hadden krijgt u gewoon uw geld terug.

Share.

Laat een reactie achter