Pas op bij het Kopen van Tweedehands Printers

1

Als je van plan bent een tweede hands printer aan te schaffen zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Er zijn bepaalde dingen die we moeten vermijden bij de aanschaf van tweedehands artikelen.

Er zijn ook een paar dingen die je met je eigen ogen zult moeten zien voordat je overweegt iets te kopen. Iets dat je zeker moet vermijden is blind een aankoop doen. Zorg dat je een heel goed idee hebt over wat je wilt in tweedehands kopieermachines of printers. Het vermogen van de printer is het belangrijkste waar je op moet letten. Indien mogelijk moet je proberen het model en type printer aan te schaffen dat het beste bij je eisen past.

Als je een model op het oog hebt zorg dan dat je zeker weet dat het precies is wat je nodig heb. Controleer het model grondig: Als je de aankoop van een tweedehands printer overweegt die aangeprijst staat in de krant moet je de printer eerst fysiek controleren voordat je actie onderneemt. Voorkom dat je tweedehands artikelen aanschaft zonder ze eerst gezien te hebben. Als je ze niet mag zien is het misschien beter ergens anders te kijken. Als je de kans hebt om de printer te zien dan zijn er een paar dingen die je moet controleren. Als de printer een inktjet is controleer op gemorste inkt op het papier. Dit kan duiden op een probleem met de cartridges. Controleer ook of er geen blokkade zit in de papiertoevoer lijn.

Gerenoveerd vs tweedehands: Het grote voordeel van gerenoveerde printers is dat je vaak een garantie krijgt en je kan er redelijk zeker van zijn dat er geen grote problemen zullen opduiken. Test prints zijn een uitstekend idee: Als je in de mogelijkheid hebt vraag dan voor een testafdruk. De testafdruk kan wat dan ook zijn omdat het enige wat je hoeft te zien is of het goed werkt. Je hoeft de printer niet eens te bevestigen aan een computer. Zet gewoon de printer aan en print een paar lege vellen om zeker te weten dat er geen problemen zijn met de printer.

Garanties zijn er niet altijd: Als je een printer koopt van iemand uit de krant of ergens anders op het internet zal je geen garanties krijgen. Als je daarentegen bij een hoog aangeschreven bedrijf informeert heb je vrijwel altijd de mogelijkheid op een garantie.

Share.

1 reactie

  1. Goeie tips. Wel zou ik willen aanvullen dat het ook verstandig is om te kijken naar de prijs van de cartridges. Dit is iets waar veel mensen zich nog in vergissen. Een goedkope printer heeft veelal dure cartridges en een duurdere printer heeft goedkopere cartridges.

Laat een reactie achter